Belső gonosz lány – ha nem tudod elkergetni, öleld át!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A csecsemők nem nézegetik undorral a hurkás lábacskáikat. A totyogók nem nevezik magukat bénának, amikor csetlenek-botlanak. A kis óvódások büszkén mutatják a rajzaikat – ők még nem gondolják magukról, hogy semmi kézügyességük nincsen.

A felnőtt, okos, bájos nőktől pedig mást sem hallok, mint: „meghíztam”, „hülye vagyok”, „nem vagyok kitartó”, „én erre képtelen vagyok”.

Nem születik velünk a belső szigorú, sőt kegyetlen hang. Szépen lassan, alattomosan, a külső hatások eredményeként fejlődik ki. Majd önálló életre kel. Mondja a magáét, ha kérjük, ha nem. Mint a legszörnyűbb pletykafészek, aki rosszindulatúan folyton folyvást rólad pletykál… letye petye lepetye. Éles szemével a legapróbb hibáidat is észreveszi. A bolhából elefántot csinál. Nem kegyelmez. Ahogy szóhoz jut, azonnal kritizálni kezd. Rövid időre el tudod hallgattatni: sok munkával, TV nézéssel, társaságban, egy-két-három pohár borral. Hogy aztán annál keményebb szidalmazásokkal térhessen vissza.

Nagyon fontos felismerned, hogy ő nem te vagy. Hozzád tartozik, mert réges régen beléd költözött, és egyre nagyobbra nőtt. Számos leírás szól róla. Egyesek manónak, mások belső gonosz lánynak hívják.

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Fontos tudnod, hogy nem azért költözött beléd, hogy bántson. Pont ellenkezőleg. Jót akart neked. Tökéletessé szeretne téged tenni. Mert úgy tudja, hogy csak a tökéletes embereket érdemelnek szeretetet. Folyton folyvást a tökéletesség felé hajt téged. Csak azt szeretné, hogy szeressenek.

Köszönd meg a tanácsait, ismerd el, hogy jót akart. Majd mondd meg neki, hogy te a magad nemében vagy tökéletes. Soha nem élt még egy olyan ember, mint te, és minden bizonnyal soha nem is fog. Egyszeri vagy és megismételhetetlen. Senkihez sem vagy mérhető, mert mindenki a maga nemében tökéletes!

A benned lakó gonosz lányt hogy hívják? Hogy néz ki? Ha van kedved, le is rajzolhatod! Miket mond rólad?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.