Veled is hazamennek a munkahelyi problémák?

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A nők családon belüli helyzete gyökeresen megváltozott a második világháború következtében. Amíg a férfiak a fronton harcoltak, addig otthon a nőknek kellett ellátni minden feladatot, miközben nevelték a gyerekeket. Sőt, a család megélhetésének érdekében munkába kellett állniuk. A nők megtapasztalták, hogy egyedül is mindenre képesek: háztartást vezetni, gyereket nevelni és pénzt keresni.

És természetesen sok nőben az igény is felmerült arra, hogy a családanya és háziasszony szerepeken túl a hivatásában is kiteljesedjen.

Amikor a nő dolgozik, teljesít, pénzt keres, kockázatot vállal, akkor férfi hormon (tesztoszteron) termelődik a szervezetében. Ugyan ez történik, amikor a nő megéli a függetlenségét.
A túl sok tesztoszteron stresszt jelent a női test számára. Betegségekhez, érzelmi és kapcsolati zavarokhoz vezethet. A női test és lélek egészségéhez a női nemi hormonok, így az ösztrogén megfelelő szintjére van szükségünk. A tesztoszteron azonban a női hormonok csökkenését eredményezi.

Ha túl sok időt tölt a nő a férfias minőségeket (és hormonokat) igénylő élethelyzetekben, akkor nagyon nehéz visszatérnie a női oldalára. Arra a női oldalra, ami kedves, szeretetteli, boldog, játékos, fiatalos és vágyik az élvezetkre.

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Mi segít a nőnek visszatérni a hosszú munkanap után a női oldalához, és újra feltölteni az ösztrogén tárakat? Amikor támaszkodhat és számíthat valakire (férfira, barátnőre, társra), amikor törődnek vele, amikor megértik és amikor tiszteletben tartják őt és az igényeit. Gondold át, hogy kikkel és milyen helyzetekben érzed a legtöbb törődést, megértést és elfogadást!

Néhány példa arra, hogyan térhetsz vissza a női oldaladra a hosszú és fárasztó munkanap után:
• Beszéljétek meg a férjeddel, pároddal, hogy ő miben tud neked segíteni. Például hallgassa meg 10-15 percben, hogy milyen napod volt. Ne akarjátok a nehézségeket megoldani. Csak rakd le a terheket.
• Segíthet egy rituálé, amivel leteszed a férfias minőségeket és áttérsz a női oldalra: illatos fürdő, séta a természetben, illatos mécses meggyújtása, finom tea lassú elkortyolása.
• Beszélgess a barátnőiddel, amikor nagy szükséged van megértésre és figyelemre.
• Kapcsolódj ki, játssz a gyerekekkel, barátokkal, kiscicával.

Ha bővebben olvasnál a témáról: Zseniális irodalom a férfi – nő kapcsolatról, a nőiség és a férfiasság kiteljesítéséről: John Gray (2017). Túl Marson és Vénuszon című könyve.

Te mit teszel annak érdekében, hogy otthon ne zaklassanak fel a munkahelyi problémák? Írd meg nekünk, hogy Neked mi segít visszatérned a női oldaladra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.