Azonnali megoldást vársz a problémádra?

Köszönet a képért: Creative Commons, Pexels

Amikor már nem bírod tovább, amikor már nagyon fáj a lelked, amikor úgy érzed, hogy a gödör mélyén vagy, akkor azonnali megoldásra vágysz.

Szeretnéd, hogy egy erős kéz kihúzzon a mocsárból. Bevennél egy lélekfájdalom-csillapítót. Az is jó lenne, ha valaki megmondaná mit csinálj másként, hogy azonnal jobban érezd magad.

Nagyon sokáig vívódtam magamban azzal az érzéssel, hogy a hozzám forduló nők problémájára a legtöbb esetben nem tudtam gyors megoldást javasolni. Nagyon rossz látni a szenvedést, a kínlódást. És ami még rosszabb, az a tehetetlenség érzése: azonnal szeretném enyhíteni a fájdalmát, de nem tudom.

Persze nyugtathatnám magamat és a bajban lévő nőtársaimat azzal, hogy:
„A tünet lassan alakult ki. Hosszú és szövevényes előzménye van az élettörténetedben. Ezért a gyógyuláshoz is idő kell.” vagy
„Csak magad tudod megoldani az életedet. Én kísérhetlek, támogathatlak, adhatok ötleteket. A munka zöme rád vár.” sőt
„Nem szeretnék a megmentőd lenni, mert akkor Te továbbra is kiszolgáltatott áldozat maradsz.”

Jó, jó, persze ezt az agyam meg is értette mindig, de a szívemben türelmetlen és nyugtalan voltam. Csak úgy, mint azok a nők, akiknek ezeket a mondatokat mondtam vagy legszívesebben mondtam volna.

Köszönet a képért: Creative Commons, Pexels

Sok időmbe telt, mire megérkezett a felismerés. Azok a késztetések, hogy megszerelem, kijavítom, rendbe hozom, gyorsan elérem a célomat – egytől egyik férfias minőségek. Férfi nemi hormon, tesztoszteron termelődik, amikor pontosan megfogalmazunk egy célt, majd megvalósítási tervet dolgozunk ki, és sietve munkához látunk. Férfias energiákat mozgósítunk, amikor hatékonyan megoldunk egy problémát.

Női lelki bajok megoldásához és a lelki fájdalmak enyhítéséhez nem szeretnék férfias minőségeket mozgósítani. Ez csak rontana a helyzeten.

Számunkra az fogja a megoldást meghozni, amikor türelmesen átadjuk magunkat a gyógyító folyamatnak. Bízz abban, hogy a tested és a lelked tudja hogyan állítsa helyre a harmóniáját!

A Budoár blogokban sokat olvashatsz a nehézségekkel való szembenézés női módjaival. Most csak arra kérlek, hogy legyél türelmes önmagaddal. A női test és lélek – csak úgy, mint a természet – ciklikusan működik. Nem érdemes siettetni a változást. Szükség van a télre, hogy tavasszal kibontakozhassanak az új energiák. Ne siess, de tegyél meg minden nap valamit azért, hogy egyre jobban és jobban legyél!

Írd meg nekünk, szólj hozzá! Te mennyire vagy türelmes önmagaddal? Mi segít abban, hogy türelmesebb legyél?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.