Csipkerózsika vonzereje

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Csipkerózsika átoktól sújtva fekszik puha selyempárnák között és így mérgelődik magában: ’Jöhetne már végre az a herceg!’ ’Igazán észrevehetné már, milyen boldogtalan vagyok.’ ’Nagyon rosszulesik, hogy megfeledkezett a szülinapomról. Még rózsát sem küldött.’

’Miatta érzem magam ilyen rosszul. Tesz rám magasról. Biztos a többi lovaggal bulizik. Vagy nézi a meccset. Én meg itt unatkozom. Szenvedek. Szörnyű!! Miatta vagyok ilyen magányos. Rémes egy alak.’

A női átok kemény dolog. Megfoszt az élet élvezetétől. Elveszi az erődet. Arra késztet, hogy várd a megmentődet. Tehetetlenül, kiszolgáltatva.

Drága Csipkerózsika! Figyelem! Az ezer éves átoknak vége! Nyisd ki a szemed! Kelj fel a puha, kényelmes ágyból! Fogj egy metszőollót és vágd át a rózsabokrot! Indulj el!

Tudnod kell, hogy egy személyben vagy felelős saját jóllétedért. Nem a herceg dolga kihúzni téged az átok fogságából, az erőtlenségből, a tehetetlenségből. Ébreszd fel a palota népét a tudatlan alvásból! Játsszatok, beszélgessetek, főzzetek valami finomat! A felhőtlen nevetés és a vacsora illata hatalmas vonzerővel bír!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.