Miért vittek a napkeleti bölcsek tömjént a szent családnak

Boswellia sacra. Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Kis Jézus megszületésekor a napkeleti bölcsek aranyat, tömjént és mirhát ajándékoztak Máriának és a kisdednek. Miért éppen a tömjént választotta Gáspár? Kora egyik leghatékonyabb gyógyszere segíti a szülés utáni regenerálódást, védelmet nyújt a csecsemőnek, és előre láttatja királlyá választását.

A tömjénfa sűrű gyantájának lepárlásával készül a tömjén illóolaj. A fa különlegessége, hogy nagyon kevés földet, tápanyagot és csapadékot igényel. Igazán szűkös körülmények között is megél. Nincs földi javakra szüksége ahhoz, hogy csodálatos szert állítson elő.

A tömjén illóolaj bőrön keresztül beszívódva (hordozó olajokba, mint a kókuszolaj vagy jojoba olaj keverve) vagy inhalálva fejti ki jótékony hatását.

Védelmet nyújt.

Érdemes bevetni a kórokozókkal szemben. Antibakteriális, valamint gomba és vírusölő hatása van. Kutatások a rákellenes hatását is alátámasztották. Krónikus gyulladások kezelésében sikeresen használják (asztma, emésztőszervi betegségek, bőrbetegségek). Erősíti az immunrendszert. A szoba levegőjét is tisztítja. Influenzás időszakban érdemes a levegőt fertőtleníteni az illóolaj párologtatásával.

Fokozza a bőr védekezőképességét. Javítja a bőr rugalmasságát, ellenállóképességét, és megvéd a fertőzésekkel szemben. Gyógyítja a sebeket. A várandósság során kialakult striákat halványítja. Megnyugtatja az irritált bőrt.

Támogatja az emésztőrendszer méregtelenítő feladatát és a bélmozgást. Előmozdítja a méreganyagok távozását.

Belső békét, nyugalmat teremt.

Enyhíti a stressz káros hatásait. Megnyugtatja a szívet, csökkenti a vérnyomást. Csökkenti a szorongást és a depresszív érzéseket. Segíti az elalvást. Elmélyíti a meditációt, az imát. Segít megteremteni az érzelmi egyensúlyt és a belső békét. Megmutatja az utat önvalónkhoz. A magasabb minőségekhez vezet el, ezért is a királyok megszentelésének, felkenésének olaja.

Jótékonyan hat a női hormonháztartásra.

A női hormonok egyensúlyát szabályozza, ezzel csökkenti a menstruációs zavarokat és a menopauza kellemetlen tüneteit. Az ösztrogén szintet segít normalizálni. Csökkenti a szülési fájdalmakat. A menstruációval összefüggő hasi tüneteket (puffadást, görcsöket, hányingert) enyhíti.

Az illóolajok használata előtt kérd orvos, aromaterapeuta tanácsát!
Csak 100%-os tisztaságú illóolajat vásárolj. Én a Panaromra esküszöm: www.panarom.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.