A víz női lényegű. Vigyázzunk rá!

Whanganui folyó. Köszönet a képért: billiederamos, Pixabay

Pontosan két éve ezen a napon (2017. március 20-án) az Új-Zélandot átszelő leghosszabb folyó, a Whanganui folyó torkolatánál élő Māori törzs 140 év küzdelem után elérte, hogy a törvényhozás emberi jogokkal ruházza fel a Whanganui folyót. Ezzel elismerték, hogy a folyó él és a törzs életének és történetének szerves része.

A folyónak deklarált emberi jogok azt is kimondják, hogy a folyót bántani, szennyezni, mérgezni ugyan olyan, mintha a törzs tagjait bántanák vagy a jogaikat sértenék.

Ma már az indiai Gangesz és Yamuna folyók is emberi jogokkal rendelkeznek.

Mi is megtehetjük, hogy jobban figyelünk arra, mivel szennyezzük a vizeinket. Mosáshoz, mosogatáshoz, öblítéshez használhatunk természetes szereket (pl.: mosódiót, ecetet, háziszappant). A wc-t sem kell teleönteni durva vegyszerekkel.

„A víz női lényegű elem… tehát a születés, a keletkezés forrása, a termékenység jelképe, táplálja és fenntartja az életet. … a víz önmaga biztonságát is óvni kénytelen…. Ezért nem kemény, ütköző, szembeszegülő, hanem lágy, finoman igazodó… Elfogadó és befogadó.” (írja Séra László)

Te mit teszel a vizek tisztaságának megóvásáért?

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet bátorításra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.