Így kezdd kiegyensúlyozottan a napod

Köszönet a képért: Shahariar Lenin, Pixabay

Meggyőződésemmé vált, hogy a hozzám forduló nőknek nem önismereti munkára van szükségük. Nem úgy fogják megoldani a problémájukat, hogy dolgoznak magukon vagy módszeresen fejlesztik a személyiségüket. Pontosítok: nem MUNKÁRA van szükségünk!

Pedig nehéz más hozzáállást választanunk, mert azt tanultuk a sikeresség és a fejlődés útja az, amikor azonosítjuk a problémát, kitűzzük a célt, és lépésről lépésre, akarattal és tevékenyen elérjük. Igen. Ez a férfi minőség. Így dolgozik a spermium.

Amíg főként csak ezt az utat ismerjük, és ebben bízunk – hiszen az eredményeinket (diploma, munkahely, családi ház, autó) így értük el –, addig nagyon nehéz elhinnünk és rábízni magunkat egy gyökeresen más megoldásmódra: a női útra. Ezért azt javaslom, hogy kis lépésekben tegyél próbát.

Az első lépés: nyugodtan, kiegyensúlyozottan induljon a napod!

Holnaptól minden reggel kelj fel 10-15 perccel korábban a szokásosnál. Ülj fel az ágyadban vagy ülj át egy nyugodt helyre, meditációs párnára. Még ne nézz rá a telefonodra, ne kezdj el a napi feladataidon gondolkodni. Tekints úgy erre a kis időre, hogy érzelmileg és mentálisan megalapozod vele a napodat. Ha attól tartasz, hogy esetleg visszaalszol, akkor állíts be egy kellemes hangú ébresztést.

Csukd be a szemed és lélegezz mélyen, nyugodtan a hasadba. Tartsd a figyelmedet a légvételeken. Ahogy megjelenik egy gondolat, engedd tovább. Tekints úgy minden gondolatodra, mintha bárányfelhők lennének az égen. Megjelennek, majd egy szellő tovafújja őket. Meditálj 10-15 percet nyugodtan és mélyen lélegezve. Az idegrendszered felkészíted a napi feladatokra. Ha a gyakorlásod rendszeressé válik, akkor kevésbé fog a mindennapi stressz kibillenteni a belső nyugalmadból.

Próbáld ki! Gyakorold a meditációt! És számolj be a tapasztalataidról!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet törődésre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.