Az a haszontalan (?) női minőség – vágyunk rá, és félünk tőle

Köszönet a képért: FotografieLink, Pixabay

A női minőség nem rohan, nem akar, nem figyeli az órát, nem stresszel, nem a teljesítményre törekszik. A női minőség szemlélődik, átadja magát a létezés örömének, ráhangolódik a természetes ciklusokra, odafigyel magára.

A női minőségnek a fogyasztói társadalomban nincs igazán értéke, mert nem produktív, nem jár anyagi haszonnal. Feleslegesnek tűnik.

Mégis egyre nagyobb igény van rá: a meditációra, a színező könyvekre, a jógára, a természetjárásra, a jobb agyféltekés rajzolásra, a főző műsorokra, a wellness kikapcsolódásra.

Végső soron, megtalálhatjuk a női minőség hasznát: preventív. Ha nőként csak férfias erőket mozgósítunk, teljesítünk és rohanunk, akkor egy idő után kimerülünk. A kimerülés kiégéshez, testi betegségekhez, depresszióhoz, kedvetlenséghez vezet. A női oldalunkat is meg kell élnünk, hogy egészségesek maradhassunk.

Tudom, hogy nagyon nehéz éltetnünk a női minőségeket. Egyrészt, nincsen igazán jó példa előttünk, másrészt – ahogy egy csodálatos nő ma megfogalmazta – félünk elengedni a kontrollt.

Kezdd el apró lépésekben! Megtartva a kontrollt, megtartva a férfias munkád, megtartva az anyagi felelősséget. Hetente legalább egyszer bízd rá magad egy masszőrre, ülj ki egy padra és szemléld a virágzó gyümölcsfákat, mozgasd a tested kedvedre, kényeztesd magad. Hidd el, a tested és a lelked meghálálja!

Te hogyan táplálod a női oldaladat?

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.