Ne akarja megoldani, csak hallgasson meg!

Köszönet a képért: Crative Commons, Pixabay

Legyen a férfi erős és határozott, álljon ki a családjáért minden körülmények között. De ne legyen túl kemény, szívtelen.

A férfi mutassa ki az érzelmeit, akár még sírjon is. Ugyanakkor ne mutassa magát gyengének. Minden körülmények között lehessen rá támaszkodni.

Jó, ha a férfi lelki társ és mindent meg lehet vele beszélni. Igazodjon el a női lélek finom és változékony világában. Ugyanakkor állja meg a helyét az üzleti életben, és biztosítsa a család számára az anyagi hátteret.

A férfi találja ki, hogy mire van a nőnek szüksége. Lepje meg kedvességekkel. Mert ha meg kell neki mondani, hogy mi esne jól nekünk, akkor már nem is meglepetés a meglepetés.

Csak hallgassa meg az érzéseinket, és ne akarjon azonnal megoldást találni arra, amire nem lehet. Ha viszont elromlik az autó, akkor minél gyorsabb szereltesse meg.

Nincs könnyű dolguk a férfiaknak a bizonytalan és változékony női elvárások nyomása alatt. Nem értik, miért akarod egyszer ezt, máskor pedig a tökéletes ellentétét.

A hagyományos szerep modellben a férfi háttérbe szorította az érzékeny, érzelmes oldalát. Ezért is válhatott szélsőségessé, kegyetlenné, kősziklává. Ahogy a klasszikus házaspári modell megváltozott, felborult a férfi és női minőségek egyensúlya a párkapcsolatban. Ma már a nők is sikeresen használják a férfi minőségeket (döntéseket hoznak, vezető pozícióban vannak, pénz keresnek). A férfiaknak pedig szükségük van a női oldaluk megélésére (kisbabát fürdetnek, kimutatják az érzelmeiket, vacsorát főznek).

A nők ma már nem érik be a szilárd támaszt nyújtó férfival, aki dolgozik, majd szivarozik a barátaival a szalonban, és pontban délben leül a terített asztal mellé, megeszi az ebédet, majd megy tovább. Vágyunk arra, hogy a férfiak is részt vegyenek a család érzelmi életében.

Nagyon nem könnyű megtalálni annak az egyensúlyát, hogyan legyen egyszerre érző lény és egyben biztos támasz a férfi. Nőként támogathatjuk a férfiakat abban, hogy megélhessék férfias és nőies oldalukat is – akárcsak mi.

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet bátorításra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.