Nem az idő gyógyítja be a sebeket!

Köszönet a képért: ayoub wardin, Pixabay

Van olyan ember, aki hajlamos kibillenteni az egyensúlyodból? Aki annyira bosszant, elkeserít vagy dühít, hogy nem is igazán érted, hogyan lehet rád ilyen nagy hatással? Nem tudsz felülkerekedni a helyzeten, és nem érted miért? Ilyenkor nem ismersz magadra.

Úgy szoktam fogalmazni, hogy ezek a helyzetek gombokat nyomogatnak rajtunk. Mindannyiunknak vannak „gombjai” vagy sebei. Ezek a sebek még gyermekkorodban keletkeztek, amikor egy felnőtt a hatalmával visszaélve bánt veled. Például: rendszeresen nem adott Neked igazat; nem hallgatott meg; bármit tettél, az nem volt elég jó; leszólta a kreativitásodat; részegen kiabált; vagy erőtlennek és magányosnak érezted magad.

Felnőtt korunkban is ott él bennünk az a kislány, aki tehetetlenül élte meg a bántó helyzetet. Az ő sebei még nem gyógyultak be. (Nem, az idő nem gyógyítja be a sebeket!)
Felnőtt nőként is kerülhetünk nagyon hasonló helyzetbe. Lehet egy személy vagy maga a szituáció, ami feléleszti a kislány érzéseit: megijed, megdermed, megsértődik, dühös vagy szomorú lesz. Mert azt érzi, hogy továbbra sincsenek eszközei, amivel megvédheti magát és kiállhat az igazáért.

Mit tegyél?
1. Vedd elő a naplódat és írd össze legalább 10 olyan erősségedet, amelyekre gyermekkorod óta tettél szert. Pl.: meg tudom nyugtatni magam, nyugodtan el tudom mondani a véleményemet, anyagilag nem vagyok kiszolgáltatva senkinek.
2. Tudatosítsd magadban, hogy már nem vagy kiszolgáltatott gyerek. Felnőtt nőként meg tudod nyugtatni a benned élő kislányt.

A benned élő, érzelmileg sebzett kicsi lányt szeretgesd meg, figyelj rá, védd meg, és értsd meg!

Te hogyan gyógyítod a belső kislány érzelmi sebeit?

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet gondoskodásra!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.