Mit tud az a nő, aki igazgyöngyöt sír?

Rovinj naplemente

Pár hónapja meseterápiát tartottam állami gondoskodásban élő gyermekeknek. Egy nagylánnyal alkalmam volt négyszemközt is hosszan beszélgeti. Miután meghallgattam az életének néhány megrázó eseményét, megkérdezem tőle, tudja-e hogyan keletkezik az igazgyöngy. A fejét rázta. Így hát elmeséltem neki, hogy amikor a kagylóba szennyeződés kerül, akkor védekezésből bevonja az oda nem illő anyagot egy csodálatos burokkal. Ez lesz az igazgyöngy.

A lelki, érzelmi sérüléseinket (veszteségeinket, traumáinkat, megaláztatásainkat) mi is igazgyönggyé alakíthatjuk. A fájdalmunkat bölcsességgé nemesíthetjük. A mesék a női szépségek között említik a nőknek azt a képességét, hogy „amikor sírnak, akkor igazgyöngyöt sírnak”. Nem panaszkodnak, nem keseregnek és nem keserednek meg.

Amikor a kislány elbúcsúzott tőlem, akkor arra kért, hogy folytassam azt, amit csinálok. Még szép, hogy folytatom! Nagy örömmel osztom meg veletek a hírt, hogy a MOL és az Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító programjának teljes támogatását élvezve, a jövő nyáron egyhetes mese- és élményterápiás tábort tarthatunk állami gondoskodásban élő tini lányoknak, hogy segíthessünk nekik traumákat, sérüléseiket, igazgyönggyé alakítani. Nagyon köszönöm a bizalmat, a támogatás!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.