Ami akarattal nem megy, azt elérheted máshogy!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pexels, Artem

Olyan sok mindent akarunk magunktól.

Meg akarunk felelni. Jók és kedvesek akarunk lenni. Meg akarunk gyógyulni. Törekszünk arra, hogy kiegyensúlyozottak legyünk. Küzdünk azért, hogy lefogyjunk. Meg akarjuk ismerni magunkat. Változni akarunk.

Írhattam volna az akarunk helyett azt is, hogy szeretnénk. De nem vagyok biztos abban, hogy a kettő között van különbség. Sokszor ugyan azzal az energiával akarunk, mint amivel szeretnénk. És csak udvariasságból fogalmazunk finomabban.

Nem is nagyon tudjuk elképzelni, hogyan lehet máshogy elérni a vágyott célokat, mint akarattal és küzdelemmel. Ezt tanultuk meg. Valóban van, amikor erre az energiára van szükségünk. Van, amiért ténylegesen meg kell küzdenünk.

Figyeld meg a tested! Az akarás férfias energiája megfeszíti az izmaidat, összezsugorít belül. Talán még az állkapcsod is megfeszül, a szemed körüli izmok is feszessé válnak, hogy a célra tudjál fókuszálni. Ez a stressz állapot nagyon sok energiát tud mozgósítani a küzdelemhez, a célok eléréséhez.

Vannak azonban olyan vágyaink, amelyek akarattal nem megvalósíthatók. Ilyen például az egészség, a kiegyensúlyozottság, a boldog párkapcsolat, a kisbaba. Küzdelem helyett gyakorold inkább a ráhagyatkozást, a megengedést, a kíváncsi odafordulást, a bizalmat, azaz a szép női minőségeket!

Az életed melyik területén viszed túlzásba az akaratot? Hol tudod elengedni? Oszd meg velünk a véleményed, tapasztalataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.