Te mire vágysz a szíved mélyén?

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Sajnos rendszeresen találkozom olyan nőkkel, akik már azt sem tudják, hogy szívük mélyén mire vágynak igazán. Csak azt érzik, hogy valami hiányzik, valami nincs rendben. Feszültek, szomorúak, elégedetlenek.

Amikor felborul a férfias és nőies minőségek egyensúlya, és a férfi minőség kerül túlsúlyba, akkor a gondoskodó női minőség hiányában szélsőségessé válik. Zsarnok királyként uralkodik az életed fölött. Szigorú belső hangként eléri, hogy kevesebbnek érezd magad másoknál, szégyenkezz. Olyan erővel kerít a hatalmába, hogy talán már azt sem tudod, mire vágysz igazán. Azt sugallja, hogy nem érdemled meg a jót, a törődést, a pihenést, amíg nem teljesítesz erődön felül – aztán persze az sem elég.

Mit tehetsz ellene? A kegyetlen király ellen lázadni nem érdemes. Túl erős a hatalma.
Először is, tudatosítsd, hogy ő egy erős hang benned. Nem te vagy. Kérdőjelezd meg a hatalmát! Majd figyelj a tested jelzéseire. A tested bölcsen megmutatja, hol érdemes változtatnod. Krónikus fejfájás, derékfájás, hasmenés, magas vérnyomás (és még hosszan sorolhatnám a stressz következményeit) formájában szól hozzád a tested: „Figyelj jobban a lelked szükségleteire!”

Te mire vágysz igazán?

Ajánlom figyelmetekbe a LeSZSZ társulat (Lendvai színház) előadását: Hamvas Béla – Nem mind arany, ami réz.

One thought on “Te mire vágysz a szíved mélyén?

  1. 34 évig úgy éltem, hogy a férfi minőség túlsúlya volt jelen bennem. Most kezdem felnyitni a szemem és a szívem, lelkem, hogy ki is vagyok valójában, ki is az a nő, aki bennem él, aki ÉN vagyok. Mik a szükségleteim? Mire vágyom? Mi az én saját tempóm? Hogy döntsek? Továbbra is, mint egy férfi? Logikával, ésszel, akarattal? Vagy megengedhetem magamnak, hogy ha a valódi belső énem nemet mond, akkor azt a szám is kimondja? Merjek gyenge lenni és azt ki is mutatni? Merjek sírni mások előtt? Merjem felvállalni, hogy a hangulatom hullámzó és ezt így tessék elfogadni, mert egy nő ilyen?
    Szükség van az egymást támogató nőkre, akik érzik, hogy elég volt…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.