A problémamegoldás női módja

A hétvégén részese lehettem annak, ahogy hat csodálatos nő egymás őszinte támogatásával, nehéz ugyanakkor felemelő utazást tett a lélek ösvényein. Évával kalauzoltuk őket a Kiegyensúlyozott Nő alapkurzuson. Az elkövetkezendő napokban és blogokban az inspirációimat osztom meg veletek. Neveket és személyes részleteket természetesen nem említek, ugyanis olyan gondolatok és felismerések ezek, amelyekből minden nő egyformán meríthet. Szívből köszönöm Nektek, Ti Ragyogó Nők!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Nem engedheted el magad? Teljesítened kell és megfelelni az élet minden területén? Ha lazítasz, akkor félő, hogy nem lesznek rendben a dolgaid? Ha gyengül az akaraterőd, akkor nem éred el a céljaid? Mégis, időnként úgy érzed, hogy nincs erőd tovább küzdeni?

A problémamegoldó üzemmód a férfi minőség sajátja. Amikor a férfi határozottan megold egy problémát, akkor növekszik a férfi nemi hormon (tesztoszteron) szintje. Büszkeség tölti el, hogy bizonyíthatta tettrekészségét.
Velünk, nőkkel is elhitették, hogy ha valami nincs rendben az életünkben, akkor tűzzünk ki célokat, dolgozzunk azok megvalósításán, keressük a helyes megoldást, és minden erőnket bevetve produkáljunk eredményt.

Nekem is nehéz elhinni, de a problémákat meglátó – problémákon rágódó – azokat hatékonyan megoldó férfias működésen túl is van élet! A női minőség másként látja a nehézségeket. A ’petesejt’ nem a hiányokat, hanem a vágyait fogalmazza meg. A női minőség azt kérdezi: „hogyan szeretném érezni magam?”.

Tedd fel magadnak a kérdést: Valóban előléptetést szeretnék, vagy arra vágyom, hogy a sok hajtás után lazíthassak? Tényleg egy hangulatos gerendaház megépítése a célom vagy nyugalomban szeretnék élni? Sok pénzre vágyom, vagy a bőség és a biztonság érzésére?
Nem biztos, hogy az előléptetéssel elérkezik a lazítás, az új házzal a nyugalom, a sok pénzzel a biztonság és bőség érzése.

A női minőség nem azon gondolkodik, hogy egy adott helyzetben mit tegyen. A női minőséget a vágyai mozgatják. A vágyott érzéseket pedig nem a pénz, nem az új autó, nem a fehér lovas herceg fogja kiváltani benned. Ha legközelebb rágódnál egy problémán, akkor kérdezd meg magadtól: „Hogyan szeretném ebben a helyzetben érezni magam?” És tegyél valamit azért, hogy a vágyott érzést minél gyakrabban átéld a mindennapjaidban!

Oszd meg velünk a véleményedet és a tapasztalataidat!
Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.