Bátran legyél dühös!

A hétvégén részese lehettem annak, ahogy hat csodálatos nő egymás őszinte támogatásával, nehéz ugyanakkor felemelő utazást tett a lélek ösvényein. Évával kalauzoltuk őket a Kiegyensúlyozott Nő alapkurzuson. Az elkövetkezendő napokban és blogokban az inspirációimat osztom meg veletek. Neveket és személyes részleteket természetesen nem említek, ugyanis olyan gondolatok és felismerések ezek, amelyekből minden nő egyformán meríthet. Szívből köszönöm Nektek, Ti Ragyogó Nők!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A düh egyike a legkevésbé megengedett érzéseknek. És mivel elfogadhatatlan érzésnek minősül, ezért nem tanuljuk meg, hogyan kezeljük helyesen.

Van, aki elfojtással próbálkozik. Vagy azért, mert nem akar másokat megbántani. Vagy, mert nem tartja elegánsnak a dühöngést. Esetleg szeretné magát mindig kedvesnek és türelmesnek látni. Ekkor csak gyűlik és forrong a mélyben ez a hatalmas energia, mint a Föld belsejében a magma. Amikor már nehéz megtartani, akkor hirtelen kitör, mint egy vulkán. Kiabálás, csapkodás, duzzogás vagy betegség lesz belőle. Amit persze a bűntudat érzése követ, hiszen senkit nem akartál megbántani, esetleg nem is volt igazad. Magadra leszel mérges. A düh elnyomása nem más, mint önmagunk és a kapcsolataink mérgezése.

„Akkor mit csináljak? Kiabáljak?” – merül fel a kérdés. Persze, ha az segít, menj ki a természetbe és kiabáld ki magadból a feszültséget!

A düh nagy energia, amit építő jelleggel is felhasználhatsz. Segít megküzdeni az akadályokkal; lendületet ad ahhoz, hogy elindulj egy új irányba; szükséges az egészséges önérvényesítéshez; energiát ad ahhoz, hogy kilépj a komfort zónádból.

A düh segít kimondanod azt, hogy ELÉG!

A düh segít elengedni a régmúlt terheit, segít elvágni a fojtogató kötelékeket.

A düh lendületet ad, hogy ugorj egy nagyot és repülj szabadon! A düh felszabadít! A düh energiát ad ahhoz, hogy kiállj, és azt mondd: ÉN ILYEN VAGYOK!

Oszd meg velünk a véleményedet és a tapasztalataidat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.