Ideje levenni a páncélt

A hétvégén részese lehettem annak, ahogy hat csodálatos nő egymás őszinte támogatásával, nehéz ugyanakkor felemelő utazást tett a lélek ösvényein. Évával kalauzoltuk őket a Kiegyensúlyozott Nő alapkurzuson. Az elkövetkezendő napokban és blogokban az inspirációimat osztom meg veletek. Neveket és személyes részleteket természetesen nem említek, ugyanis olyan gondolatok és felismerések ezek, amelyekből minden nő egyformán meríthet. Szívből köszönöm Nektek, Ti Ragyogó Nők!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Félünk a sérülékenységtől. Félünk, mert megsérülhetünk egy rossz szótól, egy kritikától. Félünk attól, hogy kinevetnek vagy alkalmatlannak találnak egy feladatra. Félünk attól, hogy szükségtelenné válunk, és attól, hogy szégyenkeznünk kell. És tartunk attól, hogy mit gondolnak mások rólunk. Brené Brown kutatásaiban azt találta, hogy akkor érezzük magunkat a legsérülékenyebbnek, amikor bizonytalanok vagyunk, veszélybe kerülünk, vagy amikor kimutatjuk az érzelmeinket.

Csökkentheti a bizonytalanságunkat a szélsőséges férfi minőség: páncélt növesztünk, tökéletességre törekszünk, nem mutatjuk ki a gyengeségeinket és az érzéseinket, dühösen reagálunk mások hibáira. Mozgósítjuk az akaratunkat, és csak megyünk, hajtjuk magunkat: akarattal, logikával, egyedül.

A kiegyensúlyozott minőségek egészséges mértékben ösztönöznek. Segítenek, hogy felismerd a saját, egyedi értékeidet és erősségeidet. Előhívják az empátiát és az önmagad iránti együttérzést. Megengedik, hogy lazíts és másokra támaszkodj. Engednek érezni.

Legyél bátor, vedd le a páncélzatodat és mutasd meg azt a nőt, aki a tökéletesség pajzsai mögött valójában vagy!

Mi volt az, amitől nagyon féltél, és mégis megtetted, összeszedve minden bátorságodat?
Oszd meg velünk a véleményedet és a tapasztalataidat!

2 thoughts on “Ideje levenni a páncélt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.