Az otthon melegének megteremtése

A hétvégén részese lehettem annak, ahogy hat csodálatos nő egymás őszinte támogatásával, nehéz ugyanakkor felemelő utazást tett a lélek ösvényein. Évával kalauzoltuk őket a Kiegyensúlyozott Nő alapkurzuson. Az elkövetkezendő napokban és blogokban az inspirációimat osztom meg veletek. Neveket és személyes részleteket természetesen nem említek, ugyanis olyan gondolatok és felismerések ezek, amelyekből minden nő egyformán meríthet. Szívből köszönöm Nektek, Ti Ragyogó Nők!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A nyugodt otthoni légkör megteremtését komolyan akadályozhatják az aggodalmaid, a feszültségeid. A munkahelyi stressz, az anyagi bizonytalanság, a gyermeknevelés nehézségei, a magaddal szemben támasztott magas elvárások nyomasztó teherként nehezedhetnek rád. Nőként nehéz azt megélnünk, hogy ezeket a terheket szinte teljesen egyedül kell cipelnünk.

Felszabadító érzés, hogy a problémáinkra tekinthetünk erőforrásként is. Amikor elengedjük magunkat, amikor van bátorságunk kiengedni a kezünkből a teljes kontrollt, akkor felismerjük, hogy amiket korábban feszültségforrásnak gondoltunk, azok valójában erőforrások. A munka, a pénz, a családod valójában támogatnak Téged, támaszkodhatsz rájuk!

Az elengedettség nem elérendő cél. Mindig is jelen van. Rajtad múlik, hogy a munkádat, az anyagi helyzetedet, a családodat feszültség forrásnak vagy erőforrásnak látod. Ahogy megérzed a lelki nyugalmat, a belső melegséget, úgy teremted meg az otthon melegét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.