Ideje továbblépni?

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Holle anyó birodalmában a mesebeli szorgos lányhoz így szóltak a kemencében sülő kenyerek:
„Húzz ki hamar! Húzz ki hamar, mert megégek! Már régen kisültem!”
A lány szép sorjában kiszedte a kenyereket egy lapáttal.

Nézzük, mit is tud az a nő, aki kiveszi a megsült kenyereket a kemencéből!

A kenyerek azok a gondolatok, érzések, kapcsolatok, feladatok, tevékenységek, szokások, amelyek táplálnak Téged. És ezért létfontosságúak a mindennapjaidhoz, az egészségedhez, a fejlődésedhez. Rendszeresen érdemes rájuk nézned és feltenned a következő kérdéseket:

Mi az az életedben, ami még nem sült meg? Amiről még nem érdemes beszélned? Amibe még nem szabad belekezdened? Amire még várnod kell? Amibe energiát kell tenned?

Mi az az életedben, ami már túlsült? Ami fekete és rossz ránézni? Ami nem táplál? Ami talán már el is szenesedett, annyira rossz? Ami csak viszi az energiáidat, de hiába fűtöd miattuk a kemencét, csak egyre szenesebbek lesznek?

Ha nem veszed ki az elkészült kenyereket, ha továbbra is a régi szárazakra fordítod ez energiáidat, akkor nem lesz hely a kemencédben az új és tápláló gondolatokat, érzéseket, kapcsolatokat, tevékenységeket, ötleteket megkeleszteni és megsütni.

Az a nő, aki kiveszi a készre sült kenyereket a kemencéből, pontosan tudja, hogy aminek eljött az ideje, azt meg kell tennie. A belső hangja egyértelműen szól, hogy ideje továbblépni abból a helyzetből, ami feleslegesen emészti az energiáit, és megtalálni azt az új lehetőséget, ami igazán táplálja.

Oszd meg velünk a véleményedet és a tapasztalataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.