Jótanács egy nehéz helyzetben

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Tegnap bölcsis gyerekek szüleivel beszélgettem nevelési nehézségekről. Kétféle igénnyel találkoztam: volt, aki készételt szeretett volna, mások inkább főzni tanultak. Várj, megmagyarázom.

A készétel kiszámítható. Mindig pontosan ugyan olyan az íze. Mindig azonos ideig kell melegíteni. A receptúráját úgy alakították ki, hogy a lehető legtöbb ember ízlésének megfeleljen. A készétel könnyű megoldás egy aktuális szükségletre.
A készétellel nem lehet hibázni. Pontosan azt kapod tőle, amit vársz. A készétel roppant unalmas.

Ha mástól vársz tanácsot egy nehéz helyzetben, akkor csak készétel szerű megoldást kaphatsz. Az életed minősége lényegesen nem fog változni, ideig-óráig talán enyhül a rossz érzésed, de a következő hasonló helyzetben ugyan olyan tehetetlenül fogsz állni, kívülről várva a megoldást.

Nézz inkább főző műsorokat! Menj el egy tanfolyamra, ahol szakemberektől technikákat tanulhatsz! Figyeld, mások hogyan csinálják, less el ötleteket! Legyél kreatív, próbálj ki új ízeket!
Több időt, energiát és pénzt fogsz belefektetni, mintha készételt fogyasztanál, de hidd el, minden pillanata megéri!

Oszd meg velünk a véleményedet és a tapasztalataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.