Egy kérdés, amiben rengeteg erő van

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Az idegrendszerünk nagyon tanulékony. Könnyen el tudják hitetni velünk, hogy tehetetlenek vagyunk.
Az alábbi kutatásból kiderül, hogy sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek, amikor hatékonynak érezzük magunkat. Hidd el, képes vagy rá!!

Martin Seligman által vezetett kutatásban egészséges felnőttek logikai feladatokat oldottak meg, miközben zavaró ingerek érték őket. Az egyik csoport tagjai kaptak egy kapcsolót, amivel ki tudták kapcsolni a zavaró hangokat. Bár ritkán éltek ezzel a lehetőséggel, mégis jobban teljesítették a feladatokat, mint annak a csoportnak a tagjai, akik nem tudták kikapcsolni a zajokat. Önmagában az a tudat, hogy hatással lehetnek a körülményeikre, ellensúlyozni tudta a zavaró hatást és jobb teljesítményt eredményezett.

Ha úgy érezzük, hogy nem lehetünk hatással a környezetünkre, akkor hamar feladjuk a változtatásra irányuló törekvéseinket. Még ha tudnánk is változtatni a helyzetünkön, akkor sem tesszük, a tehetetlenség bénító érzése miatt.

Amikor egy megoldandó helyzettel vagy problémával szembesülsz, akkor a „Nem tudom.”, a „Nem lehet.” erőtlen válasz. A „Csinálja meg más!” nem megoldás. A „Neki sokkal könnyebb.” pedig nem igaz.

A „Miért?” vagy a „Miért nem?” helyett ezt a kérdést tedd fel: „Hogyan?”! Csak így találhatod meg a megoldást!

Ne hidd el, hogy nem vagy rá képes!

Számodra melyik kérdésben rejlik nagy erő? Oszd meg velünk a tapasztalataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.