Szeretnék végre támaszkodni valakire!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Elkeseredett és kimerült nő ült le velem szemben, és így kezdte: „Eddig férfiként éltem. De elég volt, belefáradtam. Szeretnék nő lenni. Szeretnék támaszkodni valakire. Nem mindent én akarok megoldani.”

A Hősnő Útjának egyik állomásán szembe kell néznünk a belső férfi képpel.

Ha életünkben azt tanultuk (anyánktól, nagymamánktól), hogy a férfi semmirekellő, csak iszik, buta, nem lehet rá számítani, akkor kialakul bennünk egy olyan férfi minta, akire nem lehet támaszkodni, aki felett uralkodni kell, és akit lenézünk.

Ha viszont azt láttuk, hogy a férfi arrogáns, hatalmaskodik a nő felett, mindent jobban tud, akkor nőként ennek a belsővé vált férfinak akarunk megfelelni.

Pont olyan férfit választunk magunk mellé, aki ebbe a tanult mintába beleillik.

Hiába szeretnél megbízható férfit választani, akire támaszkodni tudsz, ha az a mély gyermekkori tapasztalatod, hogy megbízhatatlanok.

Hiába szeretnéd, hogy a párod melletted álljon az élet fontos dolgaiban, ha a mintádba a nők felett uralkodó, dominás férfi illik bele.

Tudod, a minták átírhatók. Hogyan? Ismerkedj, barátkozz olyan férfiakkal, akik nem illenek a régen nem tudatosan megalkotott férfi képbe!

Te hogyan írtad át a belső férfi mintát (ha szükséged volt rá)? Oszd meg velünk a véleményed, tapasztalataidat!

Szívesen kitöltenéd az ajándék Kiegyensúlyozott Nő tesztet és értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre a www.budoar.hu oldalon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.