A szavak gyógyító ereje

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A pozitív megerősítéseknek gyógyító erejük van. Ez tudományos tény, nem álspirituális maszlag. Rengeteg nagyon érdekes kutatás és megfigyelés igazolja, hogy a szavak közvetlenül hatnak a nemtudatos testi és érzelmi folyamatokra.

Van kedved egy rövid próbát tenni?

Idézd fel amikor legutóbb hevesen vitáztál valakivel. Ha igazán beleéled magad (ki mit mondott, hogyan nézett, hogy viselkedett), akkor érezni fogod, ahogy megy fel benned a pumpa. A tested hevesen reagál még akkor is, ha a veszekedés csak a képzeletedben zajlik.

Aztán képzeld el, ahogy fekszel a napos tengerparton. Biztonságban érzed magad, ahogy belesüppedsz a kellemesen meleg homokba. A bőrödet jólesően simogatják a napsugarak. Hallod a hullámok megnyugtató morajlását. Miközben ott érzed magad a béke és nyugalom szigetén, a tested ellazul, a szívverésed megnyugszik, a légvételek elmélyülnek.

A szavaknak és a gondolatoknak azért van teremtő erejük, mert közvetlenül a képzeletünket szólítják meg. Az agyunk nem tesz különbséget a között, hogy valóban a tengerparton henyélünk, vagy a fűtött szobában a kanapén fekve képzeljük el a tengerparti jelenetet. A szervezetünkben ugyan az a változás indul be: ellazul és kikapcsolja a stressz folyamatokat.

Javaslok Neked néhány pozitív megerősítést, amelyek már rengeteg ember gyógyulását segítette elő. Reggel, mielőtt felkelnél az ágyból és este elalvás előtt mondd el magadnak néhányszor a választott mondatot vagy mondatokat. Persze napközben is mondogasd akár hangosan, akár magadban. Jó ötlet például sorban állva, dugóban ülve, orvosi rendelőben várakozva, mert idegeskedés helyett csupa megnyugtató jó érzés fogja átjárni minden sejtedet!

A nagy klasszikus Emil Coué-től: „Minden nap, minden tekintetben, egyre jobban és jobban érzem magam.”

Louise Hay néhány pozitív megerősítése:

„Önmagamba tekintek, hogy megtaláljam a kincseimet.”
„Örömmel és könnyedén élem az életemet.”
„Biztonságban érzem magam az élet örök áramlásában és változásában.”
„Tökéletes egészségnek örvendek.”
„Szeretet vesz körül. Minden rendben van.”
„Hálás vagyok az egészségemért. Imádom az életemet.”

A következő bejegyzésemben fény derül a szuggesztió titkára. Megírom Neked, hogyan fogalmazz meg olyan üzeneteket, amelyek működnek, hatnak, és változásokat idéznek elő – saját életedben és a szeretteidében!

Te milyen pozitív megerősítéseket szoktál mondogatni magadnak? Írd meg nekünk!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.