Mondd úgy, hogy hasson! A pozitív megerősítések megfogalmazásának 7 alapszabálya.

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Ma egy egyszerű és nagyszerű módszert osztok meg veled. Segítségével úgy tudsz megfogalmazni üzeneteket, hogy azzal szinte mágikus hatást érsz el! Ezt a módszert hipnózis során is alkalmazom, amikor pozitív változást szeretnék elérni a hozzám forduló életében.

Amikor sugalmazásokat (szuggesztiókat) mondasz akár saját magadnak vagy másoknak, akkor valójában egyszerű kijelentéseket teszel, amelyek akaratlanul is hatnak a testi és a lelki folyamatokra . Nem is kell hinni bennük.

A helyesen megfogalmazott üzenetek előidézhetnek gyógyulást, fájdalomcsillapítást, szorongáscsökkenést, jókedvet, belső nyugalmat, és sok más pozitív irányú változást.

Kigondolhatsz saját magadnak vagy szeretteidnek személyre szabott megerősítéseket. Gyerekeknek kifejezetten fantasztikus!

Lássuk a pozitív megerősítések megfogalmazásának 7 alapszabályát:

1. Egyszerre egy kívánt célt vagy elérendő állapotot fogalmazz meg. „A testem minden izma ellazul. Megpihenek.”
2. Fogalmazz mindig pozitívan! Ahelyett, hogy „Nincsen semmi baj.”, mondd az, hogy „Minden rendben van.”. Vagy ahelyett, hogy azt mondanád „Ne félj!”, inkább a pozitív célt tartsd szem előtt, ami ez esetben: „Biztonságban vagy.”, „Látom milyen bátor vagy.”
3. Beszélj jelen időben. Érdemes úgy megfogalmazni a megerősítéseket, mintha már el is érted volna a célod. Ha gazdag szeretnél lenni, akkor ne azt mondogasd, hogy „Majd sok pénzem lesz.”, hanem keresd a gazdagságot a jelenedben. Bármikor őszintén azt mondhatod: „Bőségben élek.”. Ha jobb emberi kapcsolatokat szeretnél, akkor mondd magadnak: „Szeretet vesz körül.” Persze, ha a megerősítés egy konkrét jövőbeli helyzetre vonatkozik, akkor használj jövő időt: „A holnap délelőtti megbeszélésen nyugodt és összeszedett leszek.”
4. A hatás eléréshez hagyj elegendő időt. Nem minden megerősítés helytálló jelen idejű kijelentésként. Ha például beteg vagy, nem érdemes azt mondogatni magadnak, hogy „Egészséges vagyok.” – mert érzed, hogy ez nem így van.  De még ebben az esetben se helyezd a bizonytalan jövőbe a célt. Ne mondd azt, hogy „Majd meggyógyulok.” vagy „Hamarosan egészséges leszek.” Fogalmazz inkább így: „Egyre egészségesebbnek érzem magam.” vagy „Minden gondolatom és érzésem a testem gyógyulását szolgálja.”
5. A hanglejtésed is igazodjon a mondandód tartalmához. Beszélj nyugodtan, szeretetteli módon vagy bátorítóan – mikor mire van szükség.
6. Ismételd minél gyakrabban a pozitív megerősítéseket. Ha magadnak mondogatod a megerősítéseket, akkor is érdemes hangosan kimondani. Ha erre nincs lehetőséged, akkor mondd ki gondolatban.
7. Éld bele magad a kívánt állapotba. Minél részletesebben képzeld el, milyen lesz, amikor megvalósul a vágyad. Éld bele magad a kívánt állapotba minden érzékszerveddel.

Ugye milyen egyszerű és nagyszerű!?

Van olyan gondolat a hét pontban, ami újdonság számodra? Írd meg nekünk kedvenc megerősítő mondataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.