Formáld erényekké negatív érzéseidet a Belső Mosoly meditációval!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A taoista hagyomány szerint mindannyian olyan erényekkel születünk, mint a szeretet, gyengédség, kedvesség, tisztelet, becsületesség, őszinteség, igazságosság és a tisztesség. Az életünk során átélt stressz hatására a pozitív érzések negatív energiákká alakulnak át. A belső szerveink raktározzák ezeket az érzelmi energiákat. A jó érzések egészségessé teszik, a negatív érzések pedig megbetegítik az őket elraktározó szerveket és csökkentik az életerőt.

A gyógyulás útján visszaalakítjuk pozitív érzésekké a negatív energiákat.

Egy fantasztikus és egyszerű módszert ismertetek meg veled, amelynek segítségével energetikailag megtisztíthatod a belső szerveidet, és átalakíthatod a hozzájuk kapcsolódó negatív érzelmi energiákat gyógyító pozitív érzésekké. Tudod, az érzelmi életedért csak te vagy felelős!

Mielőtt megosztom veled a gyakorlatot, nézzük végig, hogy a taoista hagyomány milyen érzéseket kapcsol az egyes belső szervekhez!

A szívhez tartozó negatív érzések az arrogancia, a kapkodás, a gyűlölet és a kegyetlenség. Erényei az öröm és a szeretet.
A tüdő negatív érzései a depresszió és a szomorúság. Erényei a becsületesség és a bátorság.
A vesékhez a félelem rossz érzése, valamint a nagylelkűség és a kedvesség pozitív érzése társul. A stressz-válasz a mellékvesét veszi igénybe.
A májhoz kapcsolódó negatív érzés a düh. Erénye a megbocsájtás és a nagylelkűség.
A gyomor és a lép az aggódás és a szorongás szervei. A hozzájuk társított erény a nyitottság és a méltányosság.

Így végezd a Belső Mosoly meditációt!

1. Ülj kényelmesen. Talpaidat pihentesd a talajon. Nyelveddel érintsd meg a szájpadlásodat. (Az energiák szabad áramlása miatt fontos ez a testtartás.)
2. Csukd be a szemed, és képzelj el egy személyt, egy házi kedvencet vagy egy emléket, ami a szeretet és a béke érzését ébreszti benned, és mosolyt csal az arcodra.
3. Vidd most a figyelmedet a két szemöldököd közti területre (a homlok csakrára). Képzeld el, ahogy ezen a ponton keresztül beáramlik a testedbe a szeretet érzése, a mosoly energiája. Hagyd, hogy átjárja a testedet.
4. Mintha csak egy vízesés alatt állnál, éld át, ahogy a ragyogó mosoly energia lefelé haladva a testeden átmossa, tisztítja és fényesíti minden szervedet.
5. Időzz el a fent felsorolt szerveknél. Vidd a belső mosolyt a szívedhez, tüdődhöz, vesékhez, májhoz, gyomorhoz. Képzeld el, ahogy a mosoly hatására elpárolognak az ott raktározott negatív érzések és helyüket átveszik a szervhez társuló erények. Mondj hálát a szerveidnek, amiért ilyen jól végzik a feladatukat és támogatják tested egészségét.
6. A meditáció közben bármikor visszatérhetsz a homlokközponthoz, hogy újra érezd az örömteli, mosolygós energia beáramlását a testedbe. Ezzel felfrissíted az energia áramlását.
7. Majd vidd figyelmedet a köldök alatti területre, a petefészkekhez, a méhedhez és a hüvelyedhez. Mosolyogj rájuk és köszönd meg azt az életenergiát és szexuális energiát, amit adnak neked.
8. A következő lépésben képzeld el, ahogy az életenergia, a szexuális energia és az erények energiája összegyűlik a köldököd mögött. Ezen a területen tudod a legnagyobb biztonságban tárolni az energiáidat, és innen hívhatod elő, amikor szükséged van rá.

Próbáld ki! Nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik 🙂

Ha jobban elmélyülnél ebben a témában, akkor ajánlom Mantak Chia Mester könyveit. Angolul: https://www.universal-tao.com/article/smile.html

Írd meg nekünk, mit tapasztaltál a Belső Mosoly meditáció során!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.