Nehezen bízod rá magad a párodra? Szeretnél támaszkodni rá? Próbáljátok ki ezt a kihívást!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A belső hajcsár a párkapcsolatodban sem hagy békén? Túl kritikusan uralkodsz a párod felett? Nehezedre esik átadni magad a Férfinak, és bízni benne? Akkor ez a bejegyzés Neked szól!

A belső kegyetlen hangnak azért van helye a párkapcsolatodban, mert a női minőségek a háttérbe szorultak. Valószínűleg azt tapasztaltad kislányként, hogy az erős férfiak uralkodnak a gyenge nők felett. Talán azt is nemegyszer megélted, hogy ha nem Te vagy a főnök, ha nem Te vagy az erősebb, akkor megalázhatnak, lenézhetnek, vagy parancsolhatnak Neked.

Kialakult tehát a belső önkényúr. Nem engedi, hogy sérülékenynek, érzelmesnek, gyengének, lágynak, nyitottnak mutasd magad. Biztosítja, hogy mindig határozottnak tűnj, valamint erősnek, magabiztosnak és keménynek – akit nem lehet elnyomni és kiszolgáltatottá tenni.

Hogy viselkedik a belső hajcsár a párkapcsolatodban? Elvárja, hogy Te hozd meg a fontos döntéseket. Nem adsz át felelősséggel járó feladatokat a párodnak, és ellenőrzöd a fontosabb lépéseit. Nehezedre esik ráhagyatkozni, még ha szíved mélyén szeretnél is. Ezzel azt tudatod vele, hogy „Nem lehet benne megbízni.” Úgy érzed, hogy a család dolgain rajta kell tartanod a szemed, mert nélküled nem mennek rendben a dolgok.

A kontroll folyamatos kézben tartása nagyon sok energiádat felemészti, és nem hagyja a női oldaladat megnyilvánulni. Mondd azt magadnak: „Biztonságban vagyok! Elengedhetem magam, mert a párom nem fog uralkodni felettem. Ráhagyatkozhatok és megbízhatok benne. Megmutathatom a lágy, érzelmes, sérülékeny oldalamat is. Ő nem fog vele visszaélni. Megnyugodhatok.”

És jöjjön egy igazi kihívás! Beszéljétek meg a pároddal, hogy három napig mindenben ő dönt.
Mi mindenben? Hova menjetek, milyen programokon vegyetek részt, mit egyetek, mit vásároljatok. Akár azt is eldöntheti, hogy milyen ruhát viselj. Mindenben!!
Próbáld meg három napra teljesen rábízni magad! Ha feszültté válnál, ha elkezdene hangosan kiabálni a kontrolláló belső hang, akkor mondd magadnak a fenti megnyugtató mondatokat.

Írd meg a tapasztalataidat!

Hallgasd meg Mama Kin TEDx előadását, melynek címe: David, my inner tyrant.

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet támogatásra!

2 thoughts on “Nehezen bízod rá magad a párodra? Szeretnél támaszkodni rá? Próbáljátok ki ezt a kihívást!

  1. Szia Kata!
    Elképesztő szembesülni ezzel a gondolatmenettel. De szóról szóra így van. Ezt teszem következő célommá! Köszönöm.

    1. Én is dolgozom rajta 🙂 Nekünk “egyedül is képes vagyok rá” nőknek nehezen megy a ráhagyatkozás. Még ijesztő is tud lenni. De érdemes gyakorolni 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.