Gyógyír az elégedetlenkedésre

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

„A feleségem nem hiszi el, hogy nem csalom meg!” – kiabálta teljes tehetetlenségében a férj. És magyarázta, magyarázta, magyarázta az igazát. A felesége pedig sehogyan sem hitt neki. Azt várta tőle, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Amikor körüljártuk a bizonyíthatóság kérdését, és kiderült, hogy a feleségnek sincs semmilyen bizonyítéka arra, hogy a férfi valaha is megcsalta volna, csak ennyit mondott: „Csinálj, amit akarsz.” Majd indult újra a lemez.

Mostanában több férfi is felkeres azzal a problémával, hogy bármit is tesznek, az a feleségüknek nem jó, nem elég. Választ várnak arra a kérdésükre, hogy mit tegyenek a házasságuk megmentése érdekében.

Amikor a nő nem elégedett önmagával, az életével, a körülményeivel, akkor hajlamos a szeretteivel (férjével, gyermekeivel) is elégedetlenkedni. Könnyedén megtalálja a szerettei hiányosságait, vétkeit, múltbéli hibáit, tökéletlenségeit. A férfi hiába lesi a nő gondolatait, teljesíti kívánságait – úgysem fog megfelelni.

Mit tehet a férfi, ha a nőnek úgysem jó, úgysem elég?
Biztosíthatja arról, hogy a nő biztonságban kifejezheti az érzéseit, hogy szereti és támogatja őt.

Mit tehet a nő, akit időnként megszáll az elégedetlenség réme?
Ne akkor keresd a megoldást, amikor elárasztanak a rémes érzések. Akkor tudsz tenni magadért, amikor jól érzed magad. A gyermekkorodban belsővé vált gonosz gondolatokat csak lelki nyugalmadban tudod megvizsgálni.
Ilyen gondolatok: „Nem vagyok fontos.”, „Nem figyelnek rám.”, „Bűnös vagyok.”, „Nem vagyok biztonságban.”, „Nem jut elég szeretet / étel / törődés nekem.”

A minap egy házaspárral beszélgettem. A férfi nem győzi mondogatni a feleségének, hogy milyen nagyszerű nő és anya. A nő pedig bevallotta, hogy soha nem elég ezt hallania, annyira bizonytalan saját magában.

A férfi sokat segíthet elfogadó és támogató jelenlétével, ugyanakkor mindenkinek saját felelőssége a belsővé vált gonosz monológot átírnia gondoskodó és szerető szavakkal.

Te mit teszel, hogy elégedettebbnek érezd magad? Kíváncsian várjuk az ötleteidet!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.