Reménysugár a lélek sötét óráiban

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Minden nőnek ismerős az az érzés, amikor semmihez sincs kedvünk. Semmi nem lelkesít. Nincs is nagyon miért megmozdulni. Amikor nem látjuk az utunkat magunk előtt. Amikor elveszítjük a céljainkat.

Hajlamosak vagyunk emiatt megijedni. „Mi lehet a baj velem?”, „Hogyan másszak ki ebből, ha nincs is erőm hozzá?”, „Talán ez már depresszió.” És ettől még inkább kétségbeesetté válunk. „Mi lesz most így velem?”

A női minőség nem ismeri az állandóságot. A nő ciklikus teremtés. A havi ciklusunkban és az éves ciklusban is van olyan időszak, amikor visszahúzódunk és leszállunk a sötétségbe, a mélységeinkbe. Leszállnak az alvilágba a nagy istennők is, mint Istár és Perszephoné. A mélyben, a sötétben, a bizonytalanban nyernek beavatást az élet-halál-élet természetébe. Ez történik velünk is a menstruáció idején és a téli hónapok során.

Télen engedd meg magadnak a visszahúzódást. Képzeld el, ahogy a puha hótakaró alatt megpihen az anyaföld. Ilyenkor a teremtő erők visszahúzódnak, a magok a föld mélyén pihennek. Ez a várakozás ideje. Ilyenkor összpontosulnak a belső erőforrásaink. A lélek belső neszeit figyelve megismerhetjük személyiségünk rejtett területeit és elengedhetjük mindazt, ami már feleslegessé vált.

A férfi minőség hasonlít a Nap mindig világító, folyamatosan energikus természetéhez. A női minőség a Hold fázisaival együtt változik. Mindig bízhatunk abban, hogy bár időről-időre elfogy a Hold és teljes sötétség borul az éjszakára, a természet rendje szerint újra növekedni kezd a fény. Míg teljes erejével beragyogja a sötétséget. Hidd el, a sötét időszak után eljön a fény, és a mélyben érlelődött terveid és vágyaid beteljesednek!

Nincs mese. Időről időre le kell mennünk alvilágunkba, hogy onnan újjászületve térhessünk vissza.

Neked mi segít a lélek sötét óráinak elviselésében? Oszd meg velünk a véleményed, tapasztalataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre!
Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.