Így lesz a hernyóból pillangó: A személyes átalakulás szakaszai 1. rész

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Mi, nők folyamatosan változásban vagyunk. A ciklusunknak megfelelően változik testünkben a hormonok szintje. Változékony a hangulatunk, az energiánk, az étvágyunk.

Átalakulásban vagyunk az életünk minden területén. Véget érnek régi kapcsolatok. Találkozunk új kihívásokkal. Beérik a munkánk gyümölcse. Elköltözünk. Új barátokra teszünk szert. Gyermekeink születnek, majd amikor eljön az ideje, elhagyják a fészket.

Az egyes életterületeken a változás más és más szakaszaiban lehetünk. Mégis, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy valami baj van velünk, amikor éppen nem az aktív, ’termelékeny’ időszakunkat éljük.

Nekem sokat segített, amikor rátaláltam arra a csodálatos gondolatra, mely szerint a személyes átalakulásunk lelki értelemben hasonló módon zajlik, mint ahogy a hernyó pillangóvá válik. Szeretném veled is megismertetni a Martha Beck életvezetési coach által kidolgozott modellt, mert Neked is reményt adhat akkor, amikor elbizonytalanodva a mélységeidet járod. Nézzük hát, hogyan lesz a hernyóból pillangó!

Az első szakasz mottója: „Nem tudom mi történik, és jól van ez így.”

Miután a hernyó jól tele ette magát, bebábozódik. Vagy saját nyálából vagy a bőréből alakít maga köré egy védelmet nyújtó ’hálózsákot’. Az állat teljesen megmerevedik, nem mozdul. Látszólag semmit sem csinál. Ugyanakkor odabent, a gubóban csodálatos átváltozás veszi kezdetét. Emésztő enzimek segítségével a hernyó megemészti saját testét. Teljesen feloldódik.

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A mi életünkben a változást egy olyan megrázó esemény indítja el, ami alapjaiban megrengeti a magunkról és az életünkről szőtt elképzeléseinket. Ilyen esemény lehet egy veszteség, új lehetőség, egy kihívás. Vagy a növekedés vágya, amikor úgy érzed, hogy már nem férsz meg a bőrödben. Ideje meghaladni a régi életed, a régi énedet.

Az elengedés azonban nem könnyű. A régi struktúrák elvesztése, a feloldódás félelmekkel, bizonytalansággal, szomorúsággal, dühvel és ellenállással jár. Éld meg ezeket az érzéseket! Teljesen rendben vannak.

Ha úgy érzed, hogy életed bármely területén a feloldódás szakaszában vagy, akkor kérlek várj! Most ne akarj semmit csinálni. Ne akarj azonnal lepke lenni. Történnek veled a dolgok, és nem tudod a változás irányát és sebességét uralni. Figyelj az adott pillanatra! Nagyon fontos megtalálnod azt a biztonságot adó burkot, amiben nyugodtan lehetsz. Mi ad Neked stabilitást és a befelé figyelés lehetőségét? A barátaid, szeretteid, természet, jóga, masszázs, vagy az otthon melege?

Hidd el, hogy egy Nálad nagyobb szeretetteli erő ilyenkor megtart Téged! Minden a legnagyobb rendben lesz.

Következő bejegyzésemben megismertetlek a személyes átalakulás további lépéseivel!

Te hogyan éled meg az életed jelentős változásait? Oszd meg velünk a gondolataidat, tapasztalataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.