Így lesz a hernyóból pillangó: A személyes átalakulás szakaszai 2. rész

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A nő elképesztő átváltozásokra képes. A mesék gyönyörűen szemléltetik ezt a csodálatos képességünket. A nő változhat hegedűvé, aranyhallá, gyógyító gyümölcsöket termő fává, hattyúvá, varjúvá, (ugyanakkor ronda és lusta lánnyá is).

Korábbi bejegyzésemben a személyes átalakulás első lépését mutattam be. Most a második szakasszal ismertetlek meg (ahogy azt Martha Beck-től tanultam).

A második szakasz mottója: „Nincsenek szabályok, és ez így van jól.”

Miután a hernyó dundira ette magát és bebábozódott, az egész teste elfolyik. Ebben a masszában a genetikai program utasítására új rend szerint kezdenek a sejtek összerendeződni. Sejt csoportok jönnek létre, amit imágókorongoknak hívnak. Elképesztő! Kialakulnak a majdani szervek sejt csoportosulásai. Ezek most még lehetőségek, elképzelések, a jövő leképeződései. Majd ezekből lesznek a szemek, lábak, csápok, szárnyak. A hernyó nem rendelkezett ezekkel az alkatrészekkel. A feloldódott testében azonban ott található a színes szárny lehetősége is. Fantasztikus! Ahhoz, hogy ezek a szervek ’megvalósulhassanak’ és növekedhessenek, a sejt levesből nyerik a szükséges tápanyagot. Ezért is fel kellett oldódnia, el kellett engednie a régi hernyó azonosságát. Máskülönben soha nem válhatna pillangóvá!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A lelki átalakulásunk során nem lehet siettetni, hogy eljöjjön ennek az állomásnak az ideje. Várnunk kell, amíg megjelenik egy halk belső hang. Egyszer csak azt veszed észre, hogy új dolgok iránt kezdesz érdeklődni. Új impulzusok jutnak el hozzád. Apró változtatásokat kezdeményezel: új frizurád lesz; olyan ruhákat kezdesz hordani, amilyeneket korábban soha; változtatsz a lakásod berendezésén.

Vágyakozni kezdesz és álmodozni. Ne akarattal és ne siettetve, de kezdd el követni a megérzéseidet, megélni az álmaidat! Az is rendben van, ha ennek még nincsenek külső jelei. A képzeleted már munkálkodik a jövődön!

A következő szakaszt ide kattintva olvashatod.

Neked mi jelzi azt, hogy elindult a belső formálódás, alakulás? Oszd meg velünk a gondolataidat, tapasztalataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.