Így lesz a hernyóból pillangó: A személyes átalakulás szakaszai 3. rész

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Korábbi bejegyzéseimben a személyes átalakulás első és második szakaszával ismertettelek meg.

A fejlődésünk elkerülhetetlenül azzal jár, hogy időről időre megkérdőjelezzük korábbi életünket, kapcsolatainkat, és a saját magunkról alkotott elképzelésünket. Ami eddig biztos volt, azt bizonytalanná válik. Elveszítjük a régi kapaszkodókat, bizonyosságokat. Nem látjuk az utat magunk előtt, minden ködös és kilátástalan.

Majd egyszer csak, valahonnan a mélyből megszólal egy apró hang. Új impulzusok érnek. Elkezd megformálódni az új lényed, az új életed. És elérkezel a fejlődés következő szakaszához.

A harmadik szakasz mottója: „Nehezebb, mint vártam, de így van rendben.”

A gubóban csodás átalakulás történt. A hernyó pillangóvá változott. A régi énje lebomlott és teljesen új struktúrák jöttek létre, köztük a színpompás szárnyak is. Itt az ideje elhagyni az eddig biztonságot nyújtó gubót. Eljött az újjászületés ideje. A lepkének küzdelmes a kibújás. A szárnyai még erőtlenek és sérülékenyek. Ahogy a kis állat hosszan erőlködik, folyamatosan vért pumpál a szárnyaiba, és ez az új energia átjárja az egész testét. Szüksége van az erőpróbára, mert csak így válhat életképessé.

Ezt a szakaszt mindannyian küzdelmesnek éljük meg, mert hátráltatásokkal, nehézségekkel szembesülünk.

Hosszas keresés után megtaláltad álmaid házát. Meg is állapodtál az eladókkal. De a hitelfelvételt megnehezíti a bank.
Elindítottad a saját vállalkozásodat, de megjelent a konkurencia is.

Ez a változás természetes rendje. Mesék sincsenek ellenfelek nélkül. Csak a velük való megmérettetésben ismerhetjük meg, mire is vagyunk valójában képesek. Legyél kitartó! Ne add fel! És tekintsd a nehézségeket olyan kihívásnak, amivel meg tudsz birkózni, és ami a fejlődésedet szolgálja!

Következő bejegyzésem az utolsó szakaszról fog szólni, a szárnyalásról!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.