Az tesz gazdaggá, amit elajándékozol

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Csak azt tudod megteremteni, amire nincs szükséged. Furán hangzik, de valóban így van.

A hiány érzéséből hiába is szeretnél eljutni a bőség állapotába. Nem fog menni.
Boldog párkapcsolatra vágysz, mert jelenleg hiányzik az intimitás az életedből? Vagy gazdag szeretnél lenni, mert nem elég a pénzed a céljaid eléréséhez? Elismerésre vágysz, mert úgy érzed, hogy nem értékelik a munkádat?

A hiány és az elkülönülés érzése nem megfelelő táptalaj a bőség megteremtéséhez. Más utat javaslok (amit érdekes módon a tudományos kutatások is alátámasztanak).

Amikor megajándékozunk másokat figyelemmel, törődéssel, kedvességgel, minőségi idővel, jó szóval, segítséggel, amikor gondoskodunk valakiről vagy jót kívánunk neki, akkor nagyon érdekes folyamat játszódik le a testünkben.

Ilyenkor megnő az oxitocin hormon szintje a szervezetünkben. Ennek a hormonnak a társas kapcsolatokban van nagy szerepe. Erősíti a kötődést és a bizalmat, hozzájárul a szerelem megéléséhez. Csökkenti a félelem érzetet és a stresszt. Orgazmus közben nagyobb mennyiségben szabadul fel, ezzel is fokozza a pár egymás iránti elköteleződését és bizalmát.

Az oxitocin hatására nitrogén-monoxid gáz termelődik, melynek számos jótékony hatását ismerjük. Egyik legfontosabb szerepe, hogy ellazítja a vér-erek simaizomzatát. A kitágult erekben megnő a véráramlás, több tápanyag jut minden sejthez. A szívbe vezető artériákat is tágítja, így a szívbe több vér áramlik. Ennek következtében megnő a szív mágneses mezeje, és felerősödnek a szívből jövő érzések. Hatására közelebb érezzük magunkat szeretteinkhez és minden emberhez. Az életünket teljesebbnek, önmagunkat kedvesebbnek és jószívűnek látjuk.

Boldog párkapcsolatra vágysz, akkor közeledj szeretettel és törődéssel az emberek felé! Úgy lehetsz gazdagabb, ha hálát adsz mindazért a gazdagságért, ami már most a tiéd, és adományozol belőle a rászorulóknak. Ha pedig elismerésre vágysz, akkor fejezd ki mások iránti nagyrabecsülésedet.

Annál nagyobb bőségben élsz, minél többet adsz: figyelmet, kedvességet, jó szót, szeretetet.

Teremteni a bőség állapotából tudunk, miközben azt is megéljük, hogy kapcsolódunk másokhoz.

A bőség érzése hogyan jelenik meg a Te életedben?

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.