12 nagyszerű ötlet a Téli napforduló megünnepléséhez

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Ma (december 21-én) a leghosszabb az éjszaka. Ezen a sötét éjjelen, a Téli napforduló alkalmával (és az elkövetkezendő napokban) ünnepeljük a fény megszületését és az új élet ciklus kezdetét. Ezen a napon tért vissza Perszephoné az alvilágból. Ebben az időszakban a gyökér energiák erősödnek meg, az álmok felé fordulunk. A sötétből, a mélységből bölcsesség születik. A fény energiájának segítségével a mélyből hozott tudást a világ és saját magunk gazdagítására fordíthatjuk. Az élet megújulását bizakodva vártuk. Elérkezett!

Az alábbiakban 12 egyszerű ötletet találhatsz arra, hogyan ünnepeld a meleget adó fény megszületését és miként adj hálát a sötétség mélyéből felhozott bölcsességért.

1. Adj hálát Föld Anyának és tiszteld a teremtményeit. Etesd meg az állatokat, akik télen kevés táplálékot találnak. Helyezz ki a madaraknak napraforgómagot és friss vizet. Vigyél a menhelyi állatoknak eleséget, takarót.

2. Gyújts gyertyákat, lámpásokat. A piros gyertya színével a nap fényét és az élet új kezdetét táplálja.

3. Vacsorázz együtt szeretteiddel, barátaiddal gyertyafénynél. Kapcsoljátok le a lámpákat és élvezzétek a gyertyák természetes fényének meghitt hangulatát.

4. A Téli napforduló rituáléjához tartozik a régi, szükségtelenné vált energiák elengedése. Írd fel egy papírra mindazt, aminek már nincs helye az életedben, amit el szeretnél engedni. Lehet ez egy egészségtelen szokás, a neheztelés érzése, hátráltató gondolatok, és bármi más, amiről úgy érzed, hogy már nincs helye az életedben. Gyertya lángjában égesd el a papírlapot. Gondolj arra, hogy ezzel az új energiáknak és lehetőségnek helyet teremtesz.

5. Készíts illatos narancs díszt. A gömbölyű, sárga narancs a Nap energiáit viszi otthonodba. Szúrjál sok-sok illatos szegfűszeget a narancsba és színes szalaggal körbe kötve akaszd fel a vidám díszt.
6. Sétálj egy nagyot a természetben. Öleld meg a fákat, adj hálát Föld Anyának az életedért, és kérd tőle, hogy az új évben is tápláljon téged.

7. Egész éjjel hagyd égni a lámpásokat, gyertyákat. (Persze vigyázva, biztonságosan!) Így is fényt vihetsz a sötétségbe.

8. Válogasd át a ruháidat, tárgyaidat. Vidd el segélyszervezeteknek, ajándékozd rászorulóknak a feleslegessé vált, de még használható cuccaidat. Biztosan örömet tudsz vele okozni!

9. Csendesedj el, meditálj. Adj hálát az élet körforgásáért, a fény megszületéséért, a szeretet melegéért.

10. Merülj egy meleg fürdőben. Mosd le magadról a régi, fáradt energiákat. Illatosíts a fürdőd levendulával, rózsával. Szórj a vízbe méregtelenítő és fontos tápanyagokban gazdag Epsom-sót.

11. Mit szeretnél megteremteni az életedben? Gyűjts inspirációkat: írd fel színes papirosokra, rajzold le, vágd ki képes újságokból. Készíts otthon egy oltárt, és helyezd ide a kívánságaidat. Tegyél díszeket is az oltárra: fenyőágat, gyertyát, terméseket.

12. Elalvás előtt kérj útmutatást az álmaidtól. Ahogy felkelsz, jegyzeteld le a kapott érzéseket, képeket, gondolatokat.

Írd meg nekünk további ötleteidet a Téli napforduló, a fény születésének megünneplésére!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.