Felfordul tőle a gyomrom

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A testünk bölcsen működik. Amikor mérgező étel vagy ital kerül a gyomrunkba, akkor gyorsan megszabadulunk tőle, kihányjuk. Más mérgeket betegség tünetekkel jelez a test: hasmenéssel, cukorbetegséggel, krónikus gyulladásokkal.

Vajon mi lesz a mérgező gondolatokkal, érzésekkel és élményekkel, amire azt mondjuk, hogy „Felfordul tőle a gyomrom.”, „Allergiás vagyok rá.”, „Hányingerem van tőle.”?

A mérgező gondolatoktól és érzelmi energiáktól is meg akar szabadulni a testünk. Összeszorul a gyomrunk, hányingerünk lesz, kiütések jelennek meg a bőrön, gombócot érzünk a torkunkban.

A mérgező gondolatokra, életprogramokra lehet tudatos rálátásunk. Sokuk azonban észrevétlenül irányítja az életünket. Például ilyen mérgező gondolataink lehetnek: „Nem vagyok fontos.”, „Már megint elrontottam.”, „Nem érdemlem meg…”, „Nekem soha nincs szerencsém.” Amikor ilyen vagy ezekhez hasonló gondolatok bukkannak fel az elmédben, figyeld meg, milyen érzéseket és testi reakciókat váltanak ki. Ténylegesen megbetegítenek, elfárasztanak, elgyengítenek.

Úgy tudod csökkenteni a rossz érzéseket, hogy megcáfolod a saját negatív gondolataidat. „Milyen mázlista vagyok! A tömött parkolóházban találtam egy jó parkolóhelyet.”, „A szemem és a szájam igazán szép.”, „Ma sikeres napom volt.”

És ha igazán kiegyensúlyozott életet szeretnél, akkor kerülj minden mérget. Ne nyeld be a megbetegítő gondolatokat! Mennyivel könnyebb és vidámabb lesz így az életed!

Te milyen mérgeket nem nyelsz le többé? Milyen jótékony hatással van ez a döntés az életedre? Oszd meg velünk a gondolataidat, tapasztalataidat!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet egy kis gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.