Segítség a petefészkeidnek

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Ma a petefészkeidhez szólok. Miközben az alábbi sorokat olvasod, tedd tenyereidet rájuk, és figyeld, hogy érzik magukat!

Milyen érzés nektek, petefészkek a folytonos rohanás? A csinálás, teljesítés, küzdés, helytállás?

Hogy érzitek magatokat, amikor a következő gondolatok foglalkoztatnak engem: „Na, még ezt megcsinálom.” „Soha nem érem utol magam.” „Már megint mit akar tőlem a főnök?” „Foglalkozni kell a gyerekkel. Egyedül nem ülne le tanulni.” „A férjem már megint nem tette meg, amire kértem.” „Mindent nekem kell megcsinálni?”

Mindig is sperma módjára szaladtam, rohantam valami cél felé. Mégis csak valamiből meg kell élni. A céljaimat meg kell valósítani.

Ugye, hogy kifáradtatok? Jogosan kérdezitek, hogy mikor hagyok végre magamnak szabadidőt. Mikor fogok ténylegesen magammal foglalkozni. Nem a hajammal, a körmeimmel, vagy a fenekem feszességével, hanem az érzéseimmel. ÖNMAGAMMAL

Hidd el, a petefészkeidnek nagyon jó érzés, amikor együttérzően gondolsz rájuk. És nem mérgesen, esetleges betegség (PCOS vagy endometriózis) vagy fájdalmas menstruáció miatt. A petefészkek funkciójukat tekintve és energetikailag is a herékhez hasonlóak. Energiát adnak ahhoz, hogy helytálljuk a világban. De a folytonos rohanásban és teljesítésben kifáradnak, esetleg megbetegednek.

Nem mondom, hogy ne rohanj. Azt sem, hogy pihenj időnként. Szívem szerint persze ezt tanácsolnám. Ezt magad is tudod, valahogy mégsem megy.

Inkább próbáld ki még ezen a héten, hogy legalább egy órán keresztül nem teljesítesz semmit. Nem mosogatsz, takarítasz, nem gondoskodsz senkiről, nem válaszolsz az emailjeidre. És nem is tereled el a figyelmed az érzéseidről TV nézéssel, facebookkal, olvasással.

Esetleg sétálj egyet vagy kuckózz be egy teával a foteledbe. Figyeld, milyen érzés lenni! Valószínűleg egész szokatlan lesz. Frusztrált, ideges, feszült leszel. A gondolataid elkezdenek rohanni, hogy mi mindent fogsz megcsinálni, amikor végre befejezed ezt a gyakorlatot. Aztán talán unatkozni fogsz, és az egészet értelmetlennek minősíted. Mégse hagyd abba! Mert most végre önmagaddal vagy. Figyeld a tested jelzéseit, az érzéseidet, a gondolataidat. Most figyelhetsz a női oldaladra. Arra az oldaladra, amit a nagy rohanásban teljesen elhanyagoltál. A petefészkeid is hálásak lesznek érte!

Neked milyen érzés önmagaddal lenni? Könnyen engeded meg magadnak? Írd meg a tapasztalataidat, beszélgessünk róla!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.