Fantasztikus stressz-űző gyakorlat Valentin napra

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Nem kérdés, hogy nap mint nap rengeteg stressz ér minket. Ma egy nagyon egyszerű gyakorlatot osztok meg veled, mely segítségével pillanatok alatt csökkentheted a testedben a stresszhormonok szintjét.

Tedd az egyik tenyered a szívedre. Lélegezz lassan, puhán és mélyen erre a területre. Minta csak a szívedbe vennéd a levegőt. Gondolj arra, hogy jó érzéseket lélegzel a szívedbe: biztonság érzését, szeretetet, nyugalmat, jókedvet. Akár be is csukhatod a szemed, hogy jobban elmélyedhess a belső világodban.

Továbbra is tarts a tenyered a szíved felett és idézz fel egy emléket, amikor biztonságban és szeretetben érezted magad. Hagyd, hogy a jóleső érzések átjárják a testedet, legalább 1 percig.

Ez a nagyon egyszerű gyakorlat oxitocin hormont szabadít fel a testünkben. Az oxitocin a biztonság, bizalom, kötődés, a valahova tartozás, szeretet és a nyugalom érzését biztosítja. Szülés során is nagy mennyiségben szabadul fel, és mindig felülírja a stressz hormon hatását. Csökkenti a vérnyomást, egészséges szívritmust biztosít, akár a pánikrohamot is csillapítja.

Bárhol is érinted meg a tested gondoskodva és szeretettel, oxitocin hormon szabadul fel. A szív azért kitüntetett terület, mert a szívben található idegsejtek azt tudatják az agyunkkal, hogy minden rendben van, ellazulhat és kikapcsolódhat a testünk.

Gyakorold rendszeresen ezt az egyszerű gyakorlatot, és tanítsd meg lányodnak, barátnődnek, és minden szerettednek! Add nekik ezt a fantasztikus ajándékot Valentin napra!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet gondoskodásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.