Ki ne szeretne lelkileg erős lenni?

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A lelkileg erős ember magabiztos, kemény, sérthetetlen, egyedül is képes mindenre és (szinte) hibátlan. Ezzel szemben a lelkileg sérülékeny, érzelmileg időnként bizonytalan, valamint puha és lágy minőségeket hordozó ember gyenge.

Eljött az ideje, hogy megkérdőjelezzük ezt az évezredek óta élő mély meggyőződést.

A női minőségeket többek között azért éljük meg gyengeségnek, mert évezredek óta közös női tapasztalatunk, hogy a fizikailag erőtlen nő, aki még gyerekeket is szül, könnyen kiszolgáltatottá (vagy bántalmazottá) válhat. Ezért aztán a nők is férfiasan erősek szeretnének lenni.

A férfi minőség ereje a sérthetetlen, merev páncélhoz hasonlít. A női minőség ereje pedig a bőrünkhöz. Puha és sérülékeny, ugyanakkor nagyon ellenálló is. Amikor megsérül, rugalmas és erősebb hegszövetként újul meg.

Nagy erő és hatalom van azokban a női minőségeidben, amelyeket most esetleg gyengeségnek hiszel. A mások iránti tisztelet, az együttműködés, az együttérzés, a kapcsolódás, a szeretet, a bizalom, a ráhagyatkozás, a megnyílás nem tesz gyengévé. Éppen ellenkezőleg.

Eljött az ideje, hogy megszeresd azt az oldaladat, amit gyengének, feleslegesnek, használhatatlannak tartasz. Ha így teszel, akkor az eddig lenézett és elnyomott női minőségek büszkén felfedik önmagukat és hatalmas gyógyító energiákat szabadítanak fel a világban!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet támogatásra!

2 thoughts on “Ki ne szeretne lelkileg erős lenni?

  1. Meghalt szeretett, drága Kedvesem. Hosszú ideig volt beteg, nagyon sokat szenvedett. Tudom, hogy neki ez megváltás volt, s eddig is csak azért maradt itt, mert kértem, hogy ne hagyjon egyedül. Visszagondolva az elmúlt évek pokoli nehézségeire, ma már meg tudom köszönöm neki, hogy nem kell napról napra megélnem az ő szenvedését. Tudom, ő már ott van a szerettei között, s fentről támogat, vigyáz rám is.

    1. Drága Bea!
      Kívánom Kedvesednek, hogy fény kísérje az útján és megélje a végtelen nagy szeretetet, ami odaát mindannyiunkra vár!
      Nézz ki az ablakon, a teliholdra! Ma puhán és szeretettel néz le ránk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.