Nem vagy mindig kedves? Legyél büszke rá!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Amikor a férfi határozott, küzd a céljaiért, meghúzza a határait, nem vállal plusz munkát, kiáll a véleménye mellett, akkor elismerést kap, mint nagyszerű, határozott ember.

Amikor a nő határozott, küzd a céljaiért, meghúzza a határait, nem vállal plusz munkát, kiáll a véleménye mellett, akkor durvának, agresszívnek, önzőnek minősítik.

Ahogy elkezded meghúzni a határaidat és képviselni a saját érdekeidet (akár a munkahelyeden, akár a párkapcsolatodban, családodban vagy a baráti körödben), és nem azon fáradozol, hogy önmagad háttérbe szorítva mások kedvében járj, akkor masszív ellenállásába fogsz ütközni. Megkapod, hogy eddig milyen kedves voltál. Nem értik majd, hogy mi a bajod. Eddig készségesen együttműködtél (persze, amíg az ő céljaikért fáradoztál) – most meg önző és kemény lettél. Egyébként se hisztizz!

Azok a rendszerek, amelyek arra vannak berendezkedve, hogy a nők kifulladásig (sőt még azon is túl) terhelhetők, használhatók és eszköznek tekinthetők, ahol a nőnek mosolyogva kell minden rá rótt feladatot elvégezni, ellenkező esetbe nyűgösnek vagy ’na biztos megjött neki’ idegbetegnek minősítik… szóval ezek a rendszerek nem akarják hagyni, hogy szabad, önálló, kiteljesedett nővé válj.

Hidd el, érdemes szembeszállni! Nem mosolyoghatsz mindig. Az ösztönös, vad természeted ezt nem engedi.

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet bátorításra!

One thought on “Nem vagy mindig kedves? Legyél büszke rá!

  1. Ez annyira így van, és mégis hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam az ellenállást. Bizton állítom, sok felesleges álszent kapcsolattól szabadultam meg könnyedén, a megmaradtak pedig megerősödtek. És nincs vége. Nehéz, az biztos, de sosem csinálnám vissza! Szabadság😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.