Nehezen fogadod el a segítséget? Hát hogy fog így áramlani az energia? :)

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A női minőség gondoskodó, támogató, tápláló. Talán ezért is sokkal könnyebben adunk, az elfogadás pedig nehezünkre esik.

Mit szólsz ahhoz a gondolathoz, hogy a jóságos, szeretetteli energia csak akkor tud áramlani, ha Te is átengeded magadon? Azaz elfogadod azt, amit szeretettel adnak Neked, és Te is szívesen adsz másoknak.

Nőként hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy a szívességet minél hamarabb viszonoznunk kell annak, akitől kaptuk.

Ugyanakkor azt is megtehetjük, hogy jószívvel, nyitottsággal és örömmel elfogadjuk a szívességet, segítséget, ajándékot, kedvességet, időt, figyelmességet, bókot. Majd továbbadjuk az odafigyelést, törődést, kedves szót, gondoskodást, anyagi javakat annak, akinek igazán szüksége van rá.

Ne érezd annak a kényszerét, hogy csak akkor fogadhatsz el, ha viszonozni is tudod. Adjál valaki másnak. Így áramlik körbe a jóság. Minden bűntudat és a ’zavarban vagyok’ érzése nélkül.

Kapni is akkor tudunk, amikor adunk, mert helyet kell csinálnunk az újnak. Aki csak gyűjt, egy idő után tele lesz. Áramoltatni kell az energiákat, hogy mindig mindenkihez eljusson az, amire éppen a legnagyobb szüksége van, ami jólesik neki.

Ha mindig csak adsz, anélkül, hogy elfogadnál, akkor nem csak Te fogsz kimerülni, hanem az energia áramlását is akadályozod. Engedd a jóságot áramlani, felfrissülni, megújulni!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet törődésre!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.