Amikor a hős elalszik, a világ védelem nélkül marad

Köszönet a képért: IanZA, Pixabay

Miközben a mesehős alszik, szorgos segítői elvégzik helyette a munkát, az alvó hősnőbe beleszeret a királyfi, vagy átrendeződik körülötte a világ és egy csodálatos helyen ébred fel. Ilyenkor az alvás mély belső munkát szimbolizál, a belső erőforrásokkal és bölcsességgel való kapcsolat megteremtését.

Az is előfordulhat azonban, hogy a hős feladata az őrködés, és amikor elalszik, bekövetkezik a baj. Az őrtálló hősök a harcos férfi minőséget képviselik. Nem a háborús harcosét, aki agresszíven és érzelmek nélkül öl (ő a harcos árnyoldala). A tubákjába időnként beleszippantó vagy egész éjjel éneklő, furulyázó hős a szelíd harcos útját járja.

A szelíd harcos őrzi a világot, nehogy baj történjen, nehogy kár érje a királyt és a népét. A harcos tudatos és éber. Tudja, mi a célja, egy pillanatra sem veszíti szem elől. Nem kapja fel a fejét minden apró neszre és nem fél a sötétben. Bízik a saját erejében, a belső bölcsességében és az ítélőképességében. Távol tartja tőlünk az ártó erőket. Nyugodtan, kibillenthetetlenül áll a belső erős középpontjában.

Neked milyen helyzetekben van szükséged az éberségre, figyelemre, jelenlétre?

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet bátorításra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.