Szedd össze magad! Vagy mégse?

Köszönet a képért: Matheus Bertelli, Pexels

Az életünk telis-tele van olyan helyzetekkel, amikor erőből és akaratból kell helytállnunk. Szoros az időbeosztás; nincs, akire rábízhatjuk a gyereket; egyre csak a nő a tennivalók listája, amiről több tételt már tegnapelőtt el kellett volna intézni. Mindezt tetézi az akarattal magunkra erőltetett jókedv és mosoly, amit a világ felé illik mutatnunk.

Próbáljuk utolérni magunkat, igyekszünk jó teljesítményt nyújtani és helytállni. Időnként pedig azt érezzük, hogy a legtöbb feladattal, felelősséggel, logisztikával egyedül maradunk.

Amikor ilyen sok akaratot kell mozgósítanunk, akkor férfias minőségeket működtetünk. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor buzog bennünk a férfi nemi hormon (tesztoszteron).

Félreértés ne essék, akaratra szükségünk van. Tudnunk kell, mikor legyünk fegyelmezettek és összeszedettek, mikor kell rábírnunk magunkat fontos változtatásokra (például egy tavaszi méregtelenítő kúrára).

De nem szabad túlzásba vinnünk az akarást, mert görcsössé válhat. A görcsösen feszült izmok sem tudnak már hatékonyan működni. Az ellazultság és a megfeszülés hullámzása mozgatja a testünket, a légzésünket, a szívünket.

Ha úgy érzed, hogy túl sok mindent csinálsz akaratból, akkor gyakorold minden nap, apránként az akarat elengedését, a ráhagyatkozást. Keresd azokat a helyzeteket, amikor elengedheted magad. Amikor nem kell szigorúnak lenned magadhoz. Amikor nem kell megfelelned. Amikor lehetsz játékos és hibázhatsz. Érezd meg, hogy mikor elég. Amikor várhatnak az emailek, a háztartás, a munka.

Túl sokat hallgattad, hogy „Szedd össze magad!”? Tudod mi? Felejtsd el!

A mai bejegyzést Mariann és a közös női jóga gyakorlás inspirálta. Köszönöm Nektek!!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet bátorításra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.