Ne haragudj, ha sírok!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

„Ne haragudj, de most ki fogom sírni magam.” – kért elnézést tőlem egy nő, aki már nem tudta tovább magában tartani az évek óta gyűlő feszültséget.

Nehezen engedjünk meg magunknak a rosszkedvet, a szorongást, a szomorúságot. Ha tehetnénk, azonnal megszabadulnánk a nyomasztó érzésektől. Miért? Persze azért, mert senki nem szereti rosszul érezni magát. Ez nem is kérdés. De van itt még valami.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az erős nő mindig uralkodni tud az érzésein. A spirituális nő kiegyensúlyozott és nyugodt. Az elérendő állapotunk pedig a folytonos öröm és boldogság.

Ezzel szemben a gyengeség jelének tekintjük, amikor elural az elkeseredettség, a túlterheltség, a fáradtság, és megannyi más rossz érzés.

A reklámok is azt sugallják, hogy legyél mindig pozitív. Egyik ilyen hirdetésben fáradtan, nyűgösen, két nehéz szatyrot cipelve ér haza az édesanya. Képtelen türelemmel mosolyogni a családjára. Ezért azt a tanácsot kapja, hogy vegyen be egy vitamin komplexet, ami megerősíti az idegrendszerét. Mert az anyának mindig kedvesnek és odaadónak kell lennie.

Az érzelmek hatalmas energiát hordoznak. Ha nem élhetjük meg őket, akkor a testünkben ragadnak és kárt okoznak. Ha azonban megéljük őket, akkor gyorsan lecsengenek. Hagyd átfolyni a testeden az érzések energiáit. Sírj, táncolj, menj ki az erődbe és kiabálj, sétálj egy nagyot, rázd ki magadból a feszültséget. Éld meg az érzést; engedd, hogy átmossa a testedet; mozogd ki magadból; és figyeld, ahogy lecsillapodik, majd átalakul!

Te hogyan vezeted le a nehéz érzéseidet? Írd meg nekünk!

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet bátorításra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.