Fontos döntések előtt kérdezd meg, mit mond a tested!

Köszönet a képért: Creative Commons, Daria Shevtsova, Pexels

Nem csak az elménk okosságára, a testünk bölcsességére is érdemes hallgatnunk. Jó, hogy megértjük és átgondoljuk a tapasztalatainkat. Igen, a ráció nagy érték. Mégsem áll mindenek felett.

Fontos (és kevésbé fontos) döntéseknél fontolóra vehetjük az ellene és mellette érveket. Ha azonban biztos választ szeretnénk, akkor a második agyunkat is érdemes megkérdeznünk.

Kezdjük egy egyszerű gyakorlattal! Amikor úgy érzed, hogy lakásod, ruhásszekrényed kezd túlzsúfolttá válni, vagy vannak felesleges holmik az otthonodban, amiktől még nem volt szíved megválni, akkor egyenként vedd a kezedbe azokat a tárgyakat, ruhákat, amelyek maradásával kapcsolatban bizonytalan vagy. Ahogy tartod a kezedben, figyelj a testi érzeteidre. Tedd fel a kérdést magadnak: „Ez a tárgy örömet okoz nekem, vagy nem?” Ne a hozzá fűződő emlékeket keresgéld! A jelen érzéseidre figyelj! Ami már nem okoz örömet, attól ideje megválni! (Vidd el egy jótékonysági gyűjtésre! Biztos, hogy valakit nagyon boldoggá fog tenni!)

Aztán következhet egy bátrabb lépés. Vedd sorra a kapcsolataidat is! Bűntudatot okoz, ha nem látogatod meg a nagymamát minden második nap, ugyanakkor a találkozások nem okoznak örömet? Ritkábban azonban jó szívvel mennél? Kötelességednek érzed, hogy rendszeresen beszélgess a gyermeked osztálytársainak szüleivel, holott fárasztanak? Azokat a kapcsolataidat, amelyek nem okoznak örömet, minimalizáld! Vagy találd meg, hogyan tehetnéd örömtelibbé a találkozásokat!

A testedben megjelenő jó és rossz, kellemes és kellemetlen érzések mutatják meg, hogy mi a jó a Te természetednek! (Igen, a Te egyedi és megismételhetetlen természetednek, amit ott rejlik az elvárások, és a megfelelés kényszere mögött!) Kövesd a tested jelzéseit, hogy kiteljesedhessen az életed!

A módszerről bővebben itt olvashatsz: Marie Kondo – Rend a lelke mindennek

Te milyen ügyekben kéred a tested tanácsát?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.