Mi segíti a fejlődésünket: az elvárások vagy a kihívások?

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

A nőkről szóló mesék szívesen mutatják be a lusta lány vagy mostoha lánya női szereplőt. Ő az a teremtés, akivel szemben nincsenek elvárások, akinek semmit sem kell csinálnia. Galád eszközökkel szerzi meg mindazokat a javakat, amiket a női főhős, a szorgos lány megteremtett.

A lusta lány hazudik, lop, becsap, zsarol annak érdekében, hogy övé legyen a királyfi, a vagyon, és a könnyű élet. Szolgaként bánik a szorgos lánnyal, vagy ha érdeke úgy kívánja megcsonkítja vagy kútba dobja.

Milyen elvárásokat támasztanak a mesebeli asszonyok a szorgos lánnyal szemben? Főzze meg az ételt, seperje ki a házat, rázza fel a dunyhát, süsse meg a kenyeret, válogassa ki a magokat, mossa ki a ruhákat, gondozza az állatokat. Ezek fontos lelki feladatok is. A női szépségek kimunkálásának lehetőségei. A feladatok végrehajtása közben kimunkálja a nő a türelmet, az együttérzést, az együttműködés képességét, a nagylelkűséget, az odafigyelést, az érzések és gondolatok szép megfogalmazását, mások érzéseinek tiszteletben tartását, a kitartást, a gondoskodást.

Ha nem végezzük el rendszeresen a lélek házában szükséges munkákat, akkor bizony pórul járunk. Ahogy a lusta lány is meglakol. Ezek a feladatok a fejlődésünket segítik, a lelkünk nemesítését szolgálják. Éppen ezért, más nem végezheti el helyettünk. Ugyanakkor hibázhatunk. A hibáinkból pedig tanulhatunk. A lusta lányok mutatják, mi történik, ha mégsem tanulunk, hanem makacsul ragaszkodunk ahhoz, hogy nekünk minden alanyi jogon jár.

Úgy gondolom, hogy az egészséges elvárások valójában nem is elvárások, hanem a teljes lényünk kiteljesedését, a szépségeink kimunkálását segítő kihívások.

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet támogatásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.