Jogod van megvédeni magad!

Köszönet a képért: Creative Commons, Pixabay

Az érzékeny nőknek meg kell tanulniuk megvédeni magukat. Például azért, hogy ne fájjon olyan nagyon a rosszindulatú kritika, hogy ne rágódj napokig egy sértő megjegyzésen, vagy ne érintsen mélyen mások tapintatlansága.

A női műhelyeken és az egyéni konzultációimon sok-sok lelki-érzelmi védelmi gyakorlatot tanítok. Ha szeretnétek, szívesen adok ötleteket a Budoár Blogban is.

Addig azonban egyik gyakorlatot sem tudod alkalmazni, amíg az alapok hiányoznak. Vagyis, amíg a szíved mélyen el nem hiszed, hogy jogod van megvédeni magad. Mire is gondolok?

A kislányoktól a mai napig azt várják, hogy mosolyogjanak, legyenek kedvesek, ne szóljanak vissza, ne legyenek dühösek. A nőknek sem illik meghúzniuk a határaikat és elutasítani egy kérést vagy feladatot. Mintha női erény lenne az önfeláldozás.

Akkor tudod megvédeni magad a sérülésektől, ha legbelül elfogadod, hogy bizonyos dolgokat senki nem tehet meg veled. Nem alázhat meg, nem nézhet le, nem oktathat ki, nem szégyeníthet meg, nem nyomhat le. Nincs hozzá senkinek joga. Ha valaki (bárki legyen is) mégis bántani próbálna, tudd, hogy jogod van megvédeni magad!

Te hogy kezeled a bántásokat, sértéseket? Neked mi segít abban, hogy könnyen túltedd magad rajtuk?

Tetszett ez az írás? Szívesen értesülnél elsőként a legújabb blogbejegyzésekről és programokról? Akkor iratkozz fel a Budoár hírlevélre! Küldd el minden nő ismerősödnek ezt a bejegyzést, akinek szüksége lehet támogatásra!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.